Kálvária #4: AXA csoport Magyarország

#1, #2, #3. Tegnap leadtam az újabb két kérelmet a 1138 Budapest, Váci út 135-139. szám alatti központban. Az ügyintéző unottan átvette, ráütött egy érkeztető bélyegzőt, majd várta, hogy elhúzzak. Nem tettem, míg egy másolatot nem adott a beérkeztetett dokumentumokról – különben hogy a fenébe fogom bizonyítani újfent, hogy mindez megtörtént? 2011.11.07 16:06:00: Késő délután a pécsi iroda munkatársa magától keres: közli, hogy a múlt héten sajnos offline volt, most látja csak, hogy elutasították a kérelmeket, a panasziroda állítólag hiába keresi a beszélgetések logjait, nincsenek meg valami rejtélyes okból kifolyólag. Megnyugtatom, hogy a Telenor majd csak tud adni híváslistát. Ő is elmondja, hogy sajnos új kérelmek benyújtására van szükség, majd részletesen elmagyarázza, hogy kb. egy havi részletet bukok azzal, hogy a bank ily módon “csúsztat”. Sajnos a számokat nem tudom leírni vezetés közben, de majd másnap megkérdem a központi ügyfélszolgálatot. A pécsi iroda munkatársa az egyetlen ember, aki az egész üggyel érdemben foglalkozik. 2011.11.08 10:53:22: hívom a központot. Üfsz. látja a beérkezett kérelmeket, ám nem tudja nekem megmondani, hogy mennyivel tartozom, (#wtf) várjam meg a tartozáskimutatást, mely majd postán érkezik. Nota bene: eddig négy darab kérelmet adtam be, egyetlen egyszer nem küldtek még tartozáskimutatást a banktól – az egyetlen levél, ami tőlük érkezett az üggyel kapcsolatban, a végtörlesztések elutasítása. Emlékezzünk csak vissza, ugyanez az üfsz. korábban még képes volt összeget mondani, hisz így tudtam elutalni a pénzt. 2011.11.08 11:01:00: hívom a pécsi irodát. A bank úgy látszik egyetlen segítőkész embere 2 perc alatt fillérre kiszámolja, mennyivel tartozom még a csúszás miatt. 10 perccel később elutalom a két hiányzó összeget, a megcsúszott CHF részletet bűvös 260 HUF/CHF árfolyammal kalkulálva, felkerekítve, reménykedve, hogy ezúttal elég lesz. Ellátogatok a PSZÁF/PBT oldalára, elolvasom a teendőket, letöltöm az ügyfélkapus bejelentéshez tartozó telepítőkészletet, kitöltöm amit jelenleg tudok, majd várok 2011. november 26-áig: az AXA bank panaszirodájából a panaszom elutasításának írásban addig a napig be kell érkeznie, ezt pedig csatolnom kell a PBT-nek benyújtandó kérelemhez. ]]>

5 thoughts on “Kálvária #4: AXA csoport Magyarország

  1. Garo

    mar remeg a gyomrom, ha latom a folytatast… az AXA vajon nem olvassa? Nem erne meg nekik “kivetelesen” elintezni?

    Reply
    1. eFi Post author

      Nem tudom, két kérelmen már ott van a megjegyzés mezőben nekik az URL. Már mindegy, hogy elintézik-e vagy sem. THIS IS WAR.

      Reply
    1. eFi Post author

      Persze. Már abban a fázisban vagyunk, ahonnan nem fordulok meg – még ha pozitívan is bírálják el a panaszt (amit kétlek), akkor is a PBT-hez fordulok annak érdekében, hogy nyilvánosságra kerüljön a bank módszere és lehetőleg ezt másokkal ne merjék megcsinálni. Ha a fogyasztó csak legyintve elmegy a probléma mellett, akkor a problémát okozó nincs kitől tanuljon – bennem emberére akadt a bank, mert én ezt soha semmilyen körülmények között nem tűrtem még el.

      Reply
  2. Andris

    Végigolvastam idáig, kiábrándító. A legtöbb banki alkalmazott csak tologatja az ilyen ügyeket és szépen elvan…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *