Kálvária #3: AXA csoport Magyarország

első és második része után itt az újabb epizód: nézzük, mi történt 2011 október 27-e óta. 2011.10.27 14:09:30: beszélek a pécsi fiók egy munkatársával (név a szerkesztőségben). Elmondom az egész hajcihőt és hozzáteszem szépen, illedelmesen, hogy ha nem tudunk megoldást találni, akkor kénytelen leszek a PSZÁF-hez fordulni jogorvoslatért. Az alkalmazott időt kér, utána néz, visszahív. Visszahívás után közli, hogy minden rendben, már csak egy aláírásra vár, hogy zárják a történetet, kis türelmet kér. Türelmem közel végtelen, hisz itt a hosszú hétvége. November 2-áig bírom. 2011.11.02 11:48:33: beszélek a 27-én megtalált alkalmazottal. Ő elmondja, hogy épp most akart hívni, a panasziroda már keresi, hogy kikkel beszéltem (btw az én mobilszolgáltatómnak is van call logja, segítek szívesen, hogy kikeressék az ügyfélszolgálat állítólag rögzített beszélgetései közül az üggyel kapcsolatos hívásokat), de még kis türelem, megoldják. 2011.11.04, egész nap: szerencsétlen pécsi alkalmazottnak valószínűleg már megvan a számom, legalább negyvenszer próbálom elérni őket, hiába, nem vesznek fel. 2011.11.05 09:00: a postás hoz egy tértivevényes küldeményt az AXA banktól, benne két oldalon a két CHF hitel végtörlesztésére vonatkozóan az alábbi szöveg:

Tisztelt Ügyfelünk! A ???????? azonosító szám alatt nyilvántartott kölcsönügyletének visszafizetésére vonatkozó kérelmében foglaltakat az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének (továbbiakban: Bank) hatályos Lakossági Hitelezési Üzletszabályzata alapján megvizsgáltuk. Tájékoztatjuk, hogy az előtörlesztés bejelentett értéknapját megelőző harmadik banki munkanapon 08.00 órakor a hitelelszámolási számlán rendelkezésre álló egyenleg nem nyújt fedezetet a bejelentett értéknapon történő előtörlesztéshez. Fentiekre tekintettel a bejelentett értéknapra vonatkozó előtörlesztési szándékát a Bank meghiúsultnak tekinti. Tájékoztatjuk, hogy új bejelentését a területileg illetékes Ügyfélcentrumban vagy a Bank központi épületében működő Ügyfélcentrumban (1138 Budapest, Váci út 135-139.) teheti meg. Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük, hívja Telefonos Ügyfélszolgálatunkat a (06-1) 465-65-65-ös telefonszámon.
2011.11.05 09:39:00: hívom az ügyfélszolgálatot, hogy most akkor mire véljem ezt az elutasítást. Operátor “megnyugtat”, hogy ez csak egy automata levél, várjak türelemmel, mert a panaszirodának (az ügyféllel szemben) 30 napja van a panaszt kivizsgálni, az meg még ugye nem telt el. Hozzáteszi még, hogy a panasz elbírálásáig lehet, hogy érdemes lenne újabb két kérvényt beadni (nota bene: a pénz a bank számláján van 2011. október 25-e óta, azaz 11 napja). Kérdésemre, hogy mi garantálja azt, hogy nem hányják el az újabb két kérvényt, nincs válasz.

TODO

Hétfőn Budapesten dolgozom. A két kérvényt újra benyújtom, most már személyesen “a Bank központi épületében működő Ügyfélcentrumban”. Ezzel egyidejűleg összeszedek minden infot arról, hogy milyen dokumentumok összegyűjtésére van szükségem ahhoz, hogy a PSZÁF-nél az AXA bank ellen jelen ügyben bejelentést tegyek.

This means war.

]]>

1 thought on “Kálvária #3: AXA csoport Magyarország

  1. _alesi_

    Ezek után kicsit félve nyitok számlát az AXA-nál, bár kénytelen vagyok, mert a BB még rosszabb. Valahogy azt veszem észre, hogy minél többet látni egy bankot a televízióban, annál rosszabb a hétköznapok forgatagában.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *