Kálvária: AXA csoport Magyarország

Két darab CHF alapú hitelünk van az AXA Banknál. Szeptember végén felhívtam a bankot, hogy mit kell tennem a két hitel kiváltásához. Az ügyintéző azt mondta, hogy legfőképpen várnom kell még egy hetet, mire ők a folyamataikat a frissen megjelent törvényre szabják, aztán hívjam őket újra. Rendben. 8 nappal ezelőtt újrahívtam az ügyfélszolgálatukat – az operátor néni tájékoztatott, hogy egy pdf-et kell letöltenem a netről, melyet kitöltve kérvényezhetem a rögzített árfolyamú teljes előtörlesztést. Hozzáteszi: annak érdekében, hogy ne kelljen a kérelmen módosítani, az előtörlesztést lehetőleg 2-3 hétnél ne kérjem korábbra (wtf #1). A pdf csak papírmailben juthat vissza hozzájuk, de nem kell postáznom, elég beadni bármelyik fiókjukba. Baján fiók nincs, a legközelebbi fiók 65km-re Soltvadkerten, ezért most nem autóznék 130km-t, marad a Magyar Posta. Két PDF a két hitelhez kinyomtat, kitölt, két hitelesítő tanú kerít (wtf #2, hogy egy “szeretnék most egy zsák pénzt adni nektek” típusú kérelemre ez minek, rejtély), borítékol, postára ad ajánlva elsőbbséggel, vár. 7 nappal később érdeklődve hívom az ügyfélszolgálatot, hogy ugyan ha reagálnának valamit a kérelemre, tekintve, hogy egy hét eltelt. Operátor közli, hogy hozzájuk semmiféle kérelem nem érkezett be. magyar-posta-logoSpotlight elő, AXA tag-re keres, ajánlott ragszám felugrik a monitorra, tárcsáz bajai posta. Ragszám beolvas, postás néni gépel, majd közli, hogy a küldeményt október 13-án 7:30-kor a budapesti 62-es postahivatal 659-es postafiókjából elvitte az AXA egészségpénztártól _valaki_. wtf #3, szemöldök összeugrik, tekintettel arra, hogy az ajánlott cetlin ez áll:

AXA csoport Magyarország 1138 Budapest Váci út 135-139.
Néni gyorsan elmondja, hogy “ez a postafiók biztosan a bank központi postafiókja, ahová a többi banknak címzett küldeményt is kézbesítik és valószínűleg valaki a banktól naponta üríti”. Hozzáteszi még, hogy ha többet akarok tudni, nyugodtan keressem meg a 62-es postahivatal számát és hívjam fel őket mintegy barátilag érdeklődve, hogy hogy is van pontosan ez az egész – wtf #4. Nem vagyok maradéktalanul boldog, de megteszem: Google mondja a számot, tárcsázok, kapcsolnak, várok 3-5 percet, leteszem, loop. Mindezt 8-10 alkalommal iterálva, aztán feladom. Felhív AXA üfsz., elmond történtek. Üfsz. operátor egyfelől felhívja a figyelmem, hogy akkor ez az oka annak, hogy még nem érkezett be a kérelmem (“eltart egy ideig” – wtf #5), másfelől ígéretet tesz, hogy akkor mindjárt utánanéz a levélnek, mivel ott van tőle nem messze az egészségpénztáras csoport (nota bene: életemben nem voltam AXA egészségpénztár tag). Történik mindez október 17-én 15:43-kor. “Mindjárt” elmúlik, nap lemegy. 2011 október 18, kedd Hívom az AXA üfsz.-t újra, friss operátorlánynak elmesél ugyanaz. Op lányzó visszahívást ígér, mondván, hogy a kollégája, akivel tegnap beszéltem még dolgozik az ügyön. Kurta órán belül csörög is a telefon, tegnapi operátor örömmel közli, hogy megtalálta a levelem és csak egy kérdése lenne: mintha tegnap két hitelről beszéltünk volna, ő viszont csak egy kérelmet kapott. wtf #6 – hiszen én kettőt küldtem! Jön a válasz: sajnos csak egy érkezett meg, ő egyet kapott. Azt javasolná, hogy küldjem a másikat újra. Mi mást tehetnék: új print, új kitöltés, újra két tanú, újra Magyar Posta, ajánlva, elsőbbséggel, tértivevénnyel – nem mintha ez utóbbi bármit is javíthatna bármikor a fent ábrázolt helyzeten. Ez egy hihetetlen, de igaz történet. 42 éves, agyából élő, Alzheimer-mentes programozó gyerek vagyok. Két példányt nyomtattam a pdf-ből, két darab kétoldalas kérvényt töltöttem ki, két darab tanúval két darab kérvény hátoldalait írattam alá, egy darab borítékba téve adtam fel a postán.

Az agyam megáll azon, hogy egy _bank_ képes arra, hogy letagadja, hogy megkapta az ügyféltől beérkező dokumentumot.

Az ügy mindazonáltal igen tanulságos: dacára annak, hogy te hülye úgy gondolod, hogy ugyanannak az intézménynek ugyanabban a tárgykörben két dokumentumot is megküldhetsz egy postai küldeményben, ez nem így van. Ugyanis ha így teszel, soha nem fogod tudni bizonyítani, hogy a semmirekellő trehány bank egyszerűen elhányta a nem szigorúan egybe tartozó dokumentumok egy részét. ]]>

9 thoughts on “Kálvária: AXA csoport Magyarország

 1. fergab

  AXA Bank Europe SA magyarországi fióktelepe a pontos neve. Szerintem inkább a MP a barom javarészt. Nagyon sokat hibáznak, és a postások trehány naplopó népség. (Nálunk legalábbis)
  Ettől függetlenül csak bankot ne lássak. 🙂

  Reply
 2. Mefi

  Elnézve a rengeteg ismerőst, aki az AXA Magánnyugdíjpénztárral beszívta (azt hiszem tán Plastik Józsinak is volta valami), egyáltalán nem lep meg.
  Nem tudom, az OTP-t mindenki szidja, én évek óta ott vagyok, és semmi problémám velük.

  Reply
 3. eFi Post author

  fergab: akkor azt kell rányomtatni arra a rühes pdf-re, amit velem és két tanúval kitöltetnek. Pontosan arra a címre adtam fel a papermailt, ami az általuk előre elkészített nyomtatványon szerepelt. Ettől függetlenül mind a MP, mind az AXA tehet egy szívességet.

  Reply
 4. fergab

  Így már értem. Akkor csak a szokásos “leszarom a munkám hozzáállás” a banki pdf készítő részéről. Bár szerintem itt a végtörlesztés megnehezítése volt a cél. Hátha a tisztelt ügyfél majd nem bírja cérnával.
  Mefi: Az OTP szerintem sem rossz. Viszont amire kell, magánszemélyként a számla az AXA pont megteszi. Nem kerül havonta semmibe, pénz rámegy és elmegy, pont.

  Reply
 5. Pingback: Kálvária #2: AXA csoport Magyarország « eFi.blog

 6. Garo

  ez valoban mega-pain, de en egy ilyen fontos irat eseteben nem biznek semmit a postara. Amennyi idot eltelefonaltal, reg megjartad volna Soltvadkertet.

  Reply
 7. Pingback: Kálvária #3: AXA csoport Magyarország « eFi.blog

 8. Pingback: Kálvária #4: AXA csoport Magyarország « eFi.blog

 9. Pingback: Kálvária #5: AXA csoport Magyarország « eFi.blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *