Új Zélandi robotizált birkagyár

1:00 körül azt hittem nem látok komplexebbet, mint a darabolás előtti lézeres 3D scannelést – aztán 4:30-nál jött egy csontozórobot – döbbenetes.]]>

2 thoughts on “Új Zélandi robotizált birkagyár

  1. Tibor

    Mokas, ahogy a hentes ul a komputer elott!
    Az egyik kecskemeti rokonnak csirkegyar gyara van. 10 eve mutatott demo videot es beszartam. 2004-ben, Kecskemeten ott tartottak mar, hogy a delux verzioju gyarban ket ember volt: aki felakasztotta az elo csirket a vasra, es aki dobalta be a zuzakat a zuza mosoba. Jo meg volt nehany marineni, de megdobbento volt az automatizalas foka. Es mondom, ez 10 eve volt.
    Egy olyan csntozo nem lenne rossz ithonra. Csak a kest szivacsra cserelnem es a zuhanyba allitanam be. Mint Howard a Big Bangben.

    Reply
  2. eFi Post author

    Én 1991-ben végeztem hús-baromfi szakon, a more-or-less totális csirkeszétszerelő vonal már akkor is megvolt (sőt, a zúzát is szeparátor választotta le), az emberek csak kontrollálták a folyamatot. Nekem a szárnyas szétszerelésében a belsőséget kitermelő mechanika volt a non plusz ultra: lényegében 2-3 másodperc alatt kijött a testből minden, aztán még vagy 5-10 másodperc volt, hogy a belsőségből csak a hasznos rész maradjon meg.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *