3D nyomtatás: naEzMi #7?

naEzMi7-side Annyit segítek, hogy használat közben mindenképp így áll az ojjektum: naEzMi7-normal Update #20150702:

 • szotyi kérésére az alsó téglatest befoglaló mérete: 50x50x19 mm
 • a test keresztmetszete ilyen: naEzMi7-section
 • használat közben csak a tegnap megmutatott darab látszik, de a való életben így épül fel a komplett modell (azért két, nem nyomtatott komponenst most is kihagytam): naEzMi7-render
 • ]]>

9 thoughts on “3D nyomtatás: naEzMi #7?

 1. ern0

  Valami növénygondozási adult játékszer lesz ez, a lyukakon megy ki a táplé (netán öntözővíz, de azt elég lenne felületileg) szép lassan vagy elektromos szeleppel időzítve. A zöld tárgy az a projekt része, vagy patron stub?

  Reply
 2. eFi Post author

  ern0: verilangyos! A zöld a projekt része, anélkül nem működik az egész 🙂 Sokat segíthet, ha megmutatom a zöld bigyó keresztmetszetét is:
  naEzMi7-yet-another-section-view

  Reply
 3. eFi Post author

  phermous: ott a sör!-)
  A teljes device így néz ki:
  naEzMi7-complete-render
  Amit nem nyomtattam, az az úszót tartó 25 mm-es műanyagcső, illetve az úszóra szerelt piros szintjelző indikátor. Előbbi ~ 150 HUF-ért kapható bármely villanyszerelős alkatrészboltban (=25-ös műanyag cső, 2 m-es szálban van), utóbbi pedig egy kutya közönséges 7 mm-es átmérőjű piros szívószál.
  A virágláda alján van egy box, ami az agyaggolyókat elválasztja a folyadéktól. Ennek a sarkára kell ezt az úszót applikálni, ami lényegében azt mutatja, hogy mennyi folyadék van még a növénynek:
  water-level-indicator-hack
  Valami érthetetlen okból kifolyólag ezek a szarok elég drágák. A hétvégén vettünk egy ilyet, a blokkot kidobtam azonnal és itthon vettük csak észre, hogy az indikátor tokkal-vonóval hiányzik a csomagból – innen indult a dolog 🙂
  Mivel az egész cucc elég frappáns ötlet, gyártok majd hozzá összelegózható aljat is, aztán bárki printelhet magának víztartályos szobanövény containert!

  Reply
 4. Pingback: 3D nyomtatás: vízszintjelzőt minden cserépbe! | eFi.blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *