dr. iPod [restored post]

Preface: Bognár Andrist anno én kereszteltem el dr. iPodnak – ez az eredetileg 2008 áprilisában készült post az első találkozásunkról szól. Még tavaly márciusban hoztunk hazafele jövet Szingapúrból egy 80GB-os 5G iPod-ot. A kütyü egy hónapig jól működött, aztán elmúlt belőle a hang – se a dock csatin, se a fejhallgató kimeneten nem szólalt meg. Amúgy minden más része teljesen korrektül ment, csak hát ha én mp3 doboznak akarom az autóban használni, akkor ez ugye édeskevés… Elmentem az iStyle-ba és iJoe-hoz is, hogy mit lehet tenni. Mondták, hogy worldwide garancia van a készülékre, de normális számla kell hozzá. Sajna én Szingapúrban csak egy sajtpapírt kaptam a tranzakcióról, viszont a hitelkártya kivonaton látszani fog a tétel, ami iJoe szerint már elég bizonyíték és menni fog a garanciális csere ezzel is. Elmentem a bankba az igazolásért, majd azzal az iStyle-ba – természetesen nem volt jó. iStyle okosan megvigasztalt: az iPodokat nem javítja az Apple, hanem cseréli – ha nem garanciális a készüléked, akkor az új árának 20%-áért beszámítják és persze a magyarországi Apple jelenlétnek megfelelően 3-4 hónap és hopp, itt is az új készülék… Na itt borult a bili és dühödten eljöttem az üzletből. Telt az idő, az iPod itt állt már jó ideje a szekrényben – egyszercsak PlastikJózsinál olvasok Bognár Andrásról (buundy), aki iPod és Mighty Mouse doki állítólag. Felvettem Andrissal a kapcsolatot. András megnézte és még aznap a következő levelet kaptam:

Megvizsgáltam és utánanéztem, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget, hogy nem szól. Azt mondják, hogy ez sok iPod videó betegsége, hogy az alaplapon a “hangkártya” valamiért kontakthibás, és ez okozza a némaságot. Valószínűleg ez a gond, mert amikor megnyomogattam a ClickWheel mellett a fekete előlapot, néha szólt, néha nem, vagy csak recsegett. Megpróbáltam azt, hogy a belsejében egy félbehajtott papírlapot teszek az alaplapra, ami kis nyomást gyakorolna (ez a megoldás általában működni szokott), de nem adott ki hangot így sem. Ez sajna olyan hiba, ami az alaplapon egy chip-ben van, talán rosszul van leforrasztva, hidegben például kicsit jobb az esélye, hogy kiadjon hangot, mert az alkatrész melegben kitágul, hidegben összemegy és ez valamennyire befolyásolja a működését. Betettem pár percre a hűtőbe és annyit sikerült elérni, hogy kiadott pár reccsenést és a szobahőmérséklet miatt újra elnémult. Ha szeretnéd még használni az iPododat (naná! ), akkor új alaplapot kell bele venni. Általában küldöldről szoktam ezeket hozatni, így kell vári általában egy-másfél hetet, mire ideér. A javítás mindenestül 25ezer forintba kerülne. Vagy megpróbálhatod eladni valahol alkatrésznek, hátha abból valamennyit visszanyersz és akkor olcsóbb megvenni egy új iPodot. Nem szeretnélek befolyásolni de szerintem ez az iPod annyira új és karcmentes, hogy inkább javíttatsd meg. De te döntsd el, hogy mi legyen.
Teljesen korrekt, kimerítő válasz. Mivel a javítással is még bőven alatta vagyok a magyar árnak, kértem tőle, hogy szereljük meg – megcsinálta. Tökéletes – a szétszerelésnek nyoma nincs, az iPod teljesen karcmentes és András a végén 25kHUF helyett 23kHUF-ot kért mindezért: Találkoztam vele, hogy átvegyem az iPod-ot. Mondom neki, hogy mindjárt veszek ki akkor 25kHUF, ahogy megegyeztünk előzetesen. Erre Anrdás: elég lesz 23kHUF, mert sikerült kicsit olcsóbban alaplapot szereznem. Azt hittem, rosszul hallok – ilyet, Magyarországon báz?! Szóval bárkinek hibás *.Apple cucca van, elsőnek ő jusson az eszetekbe – terjeszteni fogom a nevét, amerre járok!]]>

6 thoughts on “dr. iPod [restored post]

 1. L. Béci

  Mivel az az alaplap kb. 10 ezer huf az ebayről, szerintem nem csoda hogy engedett az árból. 😀

  Reply
  1. eFi Post author

   L. Béci: úgy látom, nem érted a lényeget, ezért a válaszomban kiemelem neked.
   1. Nem érdekel, mennyibe került az alkatrész. Kiderítette, mi a baja az eszköznek (a bevizsgálás nem került pénzbe, ha nem kérem a javítást, nem keres semmit), beszerezte az alkatrészeket és beépítette totálisan nyom nélkül – egy szó mint száz, precíz, minőségi munkát végzett, pont olyat, amiért én speciel szívesen fizetek.
   2. A munka elvégzése _előtt_ megállapodtunk az árban, amiből a munka elvégzése _után_ engedett. Persze, kereshetnék én is alkatrészt az e-bayről, utána meg nyilván kereshetnék szervizest, aki beszereli, de sosem tettem és ezután sem fogom, mert nekem az így kapott komplett szolgáltatás a megfelelő.
   3. dr. iPod a sztori folyományaként a cimborám lett. Azóta is úton-útfélen ajánlom mindenkinek, aki csak Apple eszköz hardverproblémával fordul hozzám. A srác mindeddig precíz, tökéletes munkát végzett, az ismerőseim hálával beszélnek róla. Nem hagyom őt bántani senkinek.

   Reply
 2. ivady

  Egy nyári délelőtt összefutottam egy haverommal, mondta, hogy teljesen ki van, mert bedöglött az iPhone-ja és délután repül külföldre, így se telefonja nem lesz, se kontaktok…
  Ajánlásra hívtuk dr.iPod urat :), elmondtuk a szitut és ezt válaszolta: elvileg délidőben bezár, de megvár minket, a hiba pedig 80% valószínűséggel orvosolható.
  Ebédidőben odaértünk, a haverom a javítási időre kapott egy cserekészüléket, hogy addig is elérhető legyen, délután 4-kor hívták, hogy mehet a telefonért. És mindezt extra felár nélkül tették.

  Reply
 3. ivady

  Egy másik eset:
  Garancia idő lejártával egyszer csak nem indult el a MBP-m.
  Elvittem iDokihoz, félreértések elkerülése végett nem azonos Dr.iPoddal.
  Mondták, hogy ez alaplap csere, újat venni értelmetlen lenne, de használtat tudnak adni 100 ezerért, amire vállalnak 2 hét garanciát. Pár nap múlva ez is tönkrement, külföldre kellett utaznom így otthagytam náluk, hogy ha tudnak addig szerezni másik használtat, akkor rakják bele. Még aznap délután bementem az XMS-be, hogy kiválasszam az utódot. Elmeséltem a problémát, mire ők egyből mondták, hogy az én gépem egy hibás széria és szavatosságban cserélik az alaplapot. Ladányi Andris mondta, hogy juttassam el hozzá a gépet, ő elintézi a hivatalos szervízzel, hogy ne kössenek bele, hogy a gép meg lett bontva. Aztán a 2 hetes nyaralás után az XMS-ben várt a javított gép és mindezért semmit sem kértek, igaz hálából vittem nekik kis itókát. Korábban is náluk vásároltam, ezt követően pedig kizárólag náluk költöm a pénzt.

  Reply
 4. Galgogergo

  Igen, iDokit én sem szerettem. iPhone 3G-met vittem hozzájuk javíttatni, mute switch letört, akksit kellett cserélni, hátlapot is megkérdeztem, azt már nem tudtak adni, bár ez nem az ő hibájuk.
  Becsületükre legyen mondva időre kész volt a telefon (pár óra múlvára), de hogy miért számítottak fel 1000 ft díjat takarításért, és ugyanakkor miért hagytak bent egy bazira feltűnő hatalmas porcicát közvetlenül a kamera (!) lencséje előtt, az rejtély. Vagy ha a ringer switch-hez már amúgyis “atomjaira szét kellett szedni” -ezt mondták- a telefont, akkor törölték volna ki rendesen, a kamera előtt is…
  Meg egyik kedves ismerősömnek is akadt velük gondja, a sztori itt olvasható, ő szerkeszti a honlapot is:
  http://jobbulast.com/gyogynovenyek/elso-digitalis-gyermekem
  (egy app nevével kapcsolatban volt összetűzés, szerintem kifejezetten piszkos dolog, ahogy a problémát kezelni akarják (alul, a harmadik hozzászólás) írhattak volna privátot, nem így nyilvánosan megrágalmazni őket…)
  Szóval hozzájuk többet nem viszem a cuccomat, az tuti.
  Ezzel ellentétben a fenti bejegyzésben említett APPSolute-tal maradéktalanul elégedett vagyok, korrektek, precízek, rendesek. Az iPhone 3G-met később hozzájuk vittem antenna probléma miatt, és bár a hibát akkor ott az én hibámból nem tudták megoldani – egyéb okok miatt nem tudtam náluk hagyni a telefont – ennek ellenére ők maximálisan segítőkészek voltak, és egy MOM Parki kajálás alatt bevizsgálták, és árajánlatot is adtak a teló javítására)
  Szóval BIG UP az APPSolute-nak! 🙂

  Reply
 5. iDoki

  Kedves Galgogergo!
  Az 1.000 Ft-os “takarítás” a készülék kijelzőjének tisztítását foglalja magában. Amennyiben nem vagy elégedett a szolgáltatásunkkal, akkor azt jelezd felénk, és mindenben segítünk.
  A jobbulást.com dolgot kicsikét furcsán állítod be. Hosszas levelezés után történt a fenti bejegyzés, és nem utolsó sorban védjegybitorlást valósítottak illetve valósítanak meg jelenleg is. Szerintem senki sem örülne annak, ha a vállalkozásának nevét valaki lemásolja, és azt büszkén használja.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *