Ebadó – elgurult a gyógyszer?

ki tudom fizetni, de mi lesz azzal a rengeteg egyedül élő idős emberrel, akiknek a nem fajmagyar állat az egyetlen társa? Bogi Doris ]]>

12 thoughts on “Ebadó – elgurult a gyógyszer?

  1. eFi Post author

   Nem értünk egyet. Mitől lenne már az állatkínzás, ha a nyugdíjas ember nem fizet adót a kutyája után?

   Reply
 1. Az Időmilliomos Apuka

  Az ivartalanításra értettem. Arra is rá kell szánni a pénzt ugyanúgy mint az állattartás más költségeire, különben csak a gondot szaporítjuk.
  Ha valakinek van pénze autóra, benzinre, olajcserére, akkor legyen pénze a simára kopott gumik lecserélésére is, azt nem lehet mondania, hogy arra már épp nem jut.
  Az a kutya, amelyik állandóan lakásban vagy kertben van tartva és soha sincs sétáltatva, más kutyákkal összeresztve, az sanyargatva van. Amelyik sétáltatva van, azt pedig ivartalanítani kell. Ez az adó azokra lesz kivetve, akik a gondot szaporítják. A kóbor kutyák miatt keletkező probléma valós, azt meg közpénzből kell megoldani. Én támogatom ezt az adót, felelős kutyatartásra ösztönöz, bár nem tudom hogyan lehet behajtani.

  Reply
 2. eFi Post author

  Az ivartalanítás egyszeri költség, az adó meg rendszeres. Egy egyedül élő kisnyugdíjasnak a havi 500 HUF is kemény terhet jelent. Attól még, hogy a kisnyugdíjas nem fizet ebadót, ugyanúgy szeretheti && gondozhatja a háziállatát, mintha a saját gyereke lenne. Azzal viszont, hogy évi +6000 HUF sarcot a nyakába akaszt az állam, lesz olyan szerencsétlen, aki pont ezért kell, hogy megváljon szeretett társától. Én ezt sokkal kegyetlenebb dolognak gondolom.

  Reply
 3. Az Időmilliomos Apuka

  Azt hiszem nem értjük meg egymást.
  Az adó nem a kisnyugdíjasok sanyargatását szolgálja, hanem az ivartalanítást ösztönzi. Ezt mindenkinek meg kell tennie aki szereti az állatokat és nem akarja hogy kóbor állatok lepjék el az utcákat meg hogy a kölykök vízbe fojtva végezzék.
  Nulla forint az ivartalanított állatok után az adó.

  Reply
  1. eFi Post author

   Elfogadom, amint a pénztelen nyugdíjasnak _nem kell_ semmiképp sem ezt a sarcot megfizetni.

   Reply
 4. Marcsi

  Szlovákiában több mint a duplája az átlagjövedelem a magyarénak. Abból nem nehéz adót fizetni.

  Reply
 5. Marcsi

  Bocs, visszaolvasva a hozzászólásokat: Ez a törvény nem 6000.-Ft, bármikor veszélyessé nyilvánítható egy kutya, mondvacsinált indokkal és akkor már most 20000.-Ft. Különben semmi értelme ennek a törvénynek, a lakosság nagy része nem tudja fizetni az új adónemek mellett. Nem beszélve arról, hogy ennek a sötét kormánynak több bevétele volt a kutyákra fordított termékek ÁFÁjából + az oltásokból felszámolt adóból, mint a mostani adóból lesz. De most a kutyaállomány felét ki kell majd irtani, annyit tesznek utcára kb, ami nem kis pénz a tömött sintértelepeken + állatkínzás. Nem beszélve az adminisztrációs és egyéb költségekről, ami ezen adó bevezetésébe kerül. Összességében egy brutális bukta és még nagyobb hiány az államkasszában. A menhelyek egyrészének kampeca, mert nemigazán tudja már támogatni őket a magánember, a felső akik meg eme törvényeket hozzák nem fogja támogatni. A kutyatáp gyártók pld tescos is szép kis bevételkieséssel számolhat + sok kutyaiskola, kisállatkereskedés is bezárhat ez mind adókieséssss
  Nohát hol itt az állatvédelem???

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *