Az iPhone/iPad esete a digitális kamerákkal

A feladat: digitális fényképezőgéped LCD képernyőjénél nagyobb felületen ellenőrizni az elkészült kép minőségét, lehetőleg úgy, hogy a kamerát ne kelljen egy computerhez hozzádrótozni. A megoldás elmélete: WiFi kell a kamerába és már megy is. A probléma hardware-es feloldása Monitor funkciónak használjunk ezúttal iPhone-t, vagy iPad-et és nézzük a kamera oldalát. Az alábbi lehetőségekről tudtam ma hajnalig:

  1. Eleve WiFi-vel integrált kamerát használsz.
  2. Eye-Fi SD kártyát teszel az SD kártyát fogadni képes kamerádba, amely WiFi-t ad a kamerádnak a storage funckió mellett.
  3. CompactFlash-only DSLR-hez a szelén árával vetekedő WiFi adaptert vásárolsz (5D Mark II esetén ez >200kHUF – WTF?), már ha a DSLR-edhez kapható ilyen egyáltalán.
Vegyük ebből a legrosszabb esetet: CompactFlash-only DSLR-be kell WiFi-t hegesztenünk. Erre kínál megoldást a SynchroTech CFMulti CompactFlash Type II to Eye-Fi™ + Multi-Card Adapter, ami CF-nek mutat egy belerakott SD kártyát, ráadásul sikeresen tesztelték vele az Eye-Fi kártyáit is. Ha 2010 június 30-ig rendeled, itt egy 4 USD-t érő kupon: 1259098824. Vas kipipálva, már csak WiFi tethering alkalmazás után kell néznünk. Az “App” ShutterSnitch-nek hívják a varázslatot, ami egy 6 EUR-ba kerülő iPhone/iPad alkalmazás. Az app az RGB hisztogramos review funkció mellett email/FTP integrációt, eltérő beállításokra figyelmeztető triggereket, valamint szerkesztési lehetőségeket kínál. warnings_histogram Sajna 63 USD a legolcsóbb FedEx posta a CF adapter kütyüre, de Jofkovék valószínűleg olcsóbban meghozzák.]]>

4 thoughts on “Az iPhone/iPad esete a digitális kamerákkal

  1. morcosmacko

    Kábeles megoldás nincs egyszerűbben? Mintha lenne valami “camera connector kit”, vagy valami hasonló…

    Reply
    1. eFi Post author

      iPhone/iPad pároshoz nem nagyon tudok másról. Kifejezetten Remote controlhoz létezik az App Store-ban a DSLR Camera Remote app, ami ezt még bonyolultabban oldja meg: egy computeren kell futnia a saját daemonjának ahhoz, hogy az egész wireless tethering menjen.
      Az egész WiFi alapú módszernek pont a nagy szabadsági fok a lényege. Ha drótosban gondolkodsz, akkor elég egy notebook és azon egy Aperture, a Mac és a géped közé meg egy megfelelően hosszú USB kábel (az USB standard max. 6 métert enged).

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *