3D nyomtatás: influenszing in progress!

A bumeráng alakú búvározós kamera mounthoz akartam feltölteni egy GoPro gyorscseretalp foglalattal ellátott verziót a youmagine.com-ra, amikor meglepve vettem észre, hogy az ott ketyegő download counter több, mint 100000 letöltést mutat már:

Mi mást jelenthet ez, mint hogy igazi STL influenszer lettem!-)

Ebből az alkalomból végignéztem az oda feltöltött modelleket és összeszedtem ebbe a bejegyzésbe azokat, amik kiállták az idő próbáját és valóban hasznosnak bizonyultak hosszútávon is. A szöveg kicsit Hunglish lesz, mert néha nehezen találtam a megfelelő magyar kifejezést. Voila:

Ledcsík mount

A mai napig valahányszor LED csíkot kell felrakni, ebből a modellből nyomtatunk egy marékkal. Ragasztható, vagy 1 db süllyesztett fejű csavarral felfúrható bárhova pillanatok alatt.

Silent keychain

Ez a két babapiskóta alakú műanyagdarab, két M5-ös csavar, két önzáró M5-ös anya, pár 5 mm-es belső átmérőjű O gyűrű és a kulcsaid, plusz 15 perc arra, hogy összeszereld az egészet. Innentől kezdve a kulcsok nem szurkálják a zsebed és nem csörögnek többet.

FIFO battery holders

A feltöltött akksikat ebbe dobálva alul mindig a legrégebben töltöttet fogod tudni kiszedni. Ebből készült vagy 3 iteráció már, az aktuális egy darabban nyomtatható, support nélkül, megáll a talpán vagy falra akasztható / ragasztható. Van belőle AA, AAA és 18650-es verzió is.

Forgózáras kábeltartó

A gadgetpolc oldalán lakott Sydneyben, a mindenféle töltőkábeleket tartotta a helyén. Egy darabban nyomtatható az egész, csavarozható vagy akár ragasztható is. Az ozziknál két darab 3M Command Tape tépőzár foga oda a polchoz – nagyon szerettem.

SD kártya tartó

Nem nehéz kitalálni, mire használom. Azóta készült belőle egy olyan változat, aminek a jobb szélén van egy sor foglalat USB kulcsok számára.

Minimál síp

Búvársípnak készült, 2 szólamú, jó idegesítő hangú. Minden táskámban szinte mindig van belőle 1-2 darab. Gyerekeknek szoktam ész nélkül osztogatni, mint valami vén pedo – apu/anyu kevésbé örül neki általában, de a kicsik nagyon 🙂

Mini Arca Swiss talp

Az Arca Swiss egy fotós gyorscseretalp, az összes fotós kütyüm Arca Swiss kompatibilis. Ennek a kis bigyónak a közepébe kell betekerni egy ilyen állványcsavart és már fel is tudod szerelni a mini, Arca Swiss kompatibilis talpat a bármi aljára.

Hex bit dokk

Rengeteg bitet tartok ezekben. 3 darab ilyen áll egymás mellett a fiókban.

Autós szellőzőrácsos kábelvezető

Benyomod egy szellőzőrostélyba, a másik oldalába meg a töltőkábelt és többet nem áll szanaszéjjel.

Fenőkő mosogató dokkoló

Stabilan tartja a nedves fenőkövet a mosogató felett, amíg azon dolgozol. 4 db M6-os csavar, 4 darab M6-os alátét, 4 szárnyas anya és némi 22 mm-es PVC cső kell csak hozzá. Imádom.

Kalapsínes rögzítők

Adná magát, hogy ez elsősorban villanyász szekrényekhez készült – ahova a DIN railt tervezték. Én Baján használom villamos szekrényben is, ám ha a kalapsínt az asztalod aljára rögzíted, akkor ezek a kis bigyók oldható kábelkötegelőként tudnak funkcionálni.

Búvározós kamera tartó

Épp most készül belőle a 8. iteráció, miután a sós víz a 7. verzióból kizabálta az állványcsavart. Az új változat az 1/4″-os UNC menet mellett kapott egy GoPro gyorscseretalp foglalatot.

Szekrény horog

30×15 mm-es ovális szekrénysínhez optimalizált horog, a sín levétele nélkül egy mozdulattal felpakolható. Kompatibilis az IKEA STUGVIK sorozatban létezett tapadókorongos sínnel. Én a gardróbszekrényekben és a konyhában használom őket.

Kompressziós szíj rögzítő

Az 5.11 Rush hátizsákokhoz készült, de nagy eséllyel minden MOLLE szabványú, kompressziós szíjjal szerelt hátizsákhoz jó. Arra való, hogy a használaton kívül levő szíjak ne lógjanak szana-széjjel és ne akadályozzák a hátizsák ki/becipzározását.

Dyson porszívócsőre kapaszkodó tartozékfoglalat

A porszívóval együtt hurcolhatod a gyakran használt tartozékokat. Én két ilyet használok.

Reteszelhető GoPro gyorscseretalp

Egyszer már jártam úgy, hogy egy GoPro gyorscseretalp meglazult és kijött a foglalatból. Ez a változat kapott egy reteszt, így eggyel kisebb az esélye, hogy a baj megtörténjen. A retesz és a talp egy modell, egyben nyomtatható.

Pengenyél

A kovászos kenyér bemetszéséhez használom. A penge ebben lakik, biztonságosabb és könnyebb vele a munka. 2 darab M5-ös csavar és anya kell az összerakásához.

Mágneses maszkolószalag tartó

Sokan nem tudják, hogy a festők által használt maszkolószalag az egyik leghasznosabb konyhai cucc. A szalagok egyrészt léteznek egy csomóféle színben, másrészt alkoholos filccel írható a felületük, végül pedig a fagyasztóba pakolt élelmiszerek dobozára / tasakjára ragasztva nem válnak el a -18 ℃-ban sem. 24 mm-es szalagokhoz csináltam, hármat is használok belőlük jelenleg.

Portafilter tölcsér

A Baratza Sette 270 kávédarálóhoz méretezve készült. Csökkenti az őrlemény szóródását.

Baratza Sette 270 kávébab adagoló

A Baratza Sette 270 egy csodás kávédaráló, ám a tetejére valami miatt csak vödör méretű kávébab adagolót terveztek. Én minden alkalommal kimérem a 20 gramm kávébabot, így nem akarom a daráló tetején tárolni azt, ezért terveztem hozzá egy mini adagolótölcsért és ahhoz való zárókupakot is. Kb. fél éve használom, tökéletesen bevált.

Racsnik

Ezekből van mindenféle méret. Eredetileg 25 mm-es átmérőre terveztem őket, hogy a gyengeáramú drótoknak legyen valami gyorsan oldható / zárható kötegelője, de azóta az élet igazolta, hogy pont ugyanolyan jók ezek akár egy slaghoz is.

Óriástölcsér

Egy ausztrál malom által forgalmazott liszt dobozához van méretezve – amióta ez megvan, azóta nem öntöm mellé a semmit sem 🙂

Wago picoMAX tool

A Wago picoMAX csatlakozósorozata 2 és 4 eres lengő változatainak szerelését könnyíti meg azáltal, hogy a csatikat nem kell kézben fogva bedrótozni, hanem ebbe a kis talpba illesztve stabilan állhatnak az asztalon szerelés közben.

Moduláris palacktartó állvány

Mikor elköltöztünk Ausztráliából, elajándékoztam a próbadarabokat, Chris nagyon örült neki. Februárban egy újságíró megtalálta, kitette a fabbaloo.com-ra és ettől kicsit meglódult a download counter.

Spider Holster gyorscseretalp

A hátizsákjaim vállszíján van egy-egy gyorscseretalp csatlakozó, amibe kamerát lehet túrázás közben akasztani. A Spider Holster cucca Arca Swiss kompatibilis, így a 750D Nikont éppúgy bele tudom suvasztani, mint egy kis akciókamerát.

Univerzális mobileszköz állvány

Ebből szinte mindenhol van a lakásban: a nappalitól a konyhán át a dolgozó és a hálószobáig vagy 6-7 darab van belőlük szanaszét. A 10.5″-os iPadig megtart minden mobileszközt. Az első iteráció még 60-60°-osra készült, de az aktuális verziók már 45-60°-os szögűek, mert a 45° sokszor jobban kézreáll a konyhában. Rengeteget ajándékoztam már el belőle, mindenki nagyon szereti.

DJI Osmo Pocket wireless adapter mount

Állványcsavaros – Arca Swiss talpas süt-főz-mosogat típusú foglalat a gimbalos DJI kamera rádiós adapteréhez.

Qi töltő foglalat 13×18 cm-es képkeretekbe

13×18 cm-es IKEA képkeretből és egy Qi töltőből rejtett drót nélküli töltőállomást csinálhatsz vele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *