3D nyomtatás: Roli prezentál

CL3D-nek keresztelt printeren. A ~15700 km távolság picit lassított a folyamaton, de azért egyáltalán nem adjuk fel!-) Ő már itt tart: Nagyon sok még a nyitott kérdés: különösen a komplett Z mechanika egy nagy talány, elsősorban azért, mert egyszerűen nem vagyunk megelégedve az eddig elképzelt auto bed leveling megoldásokkal. Szerencsére látszik már a fény az alagút végén – de ez egy majd másik poszt témája lesz valamikor 🙂 Szóval Rolit felkérték, hogy adjon elő 3D nyomtatás témában Baján. A tőle megszokott maximalista módon csinált ehhez egy átfogó ám nagyon pörgős prezenrációt – ezt szeretném most megmutatni nektek az ő hozzájárulásával: ]]>

8 thoughts on “3D nyomtatás: Roli prezentál

 1. eFi Post author

  Tom kicsit viccesre vette, mi halál komolyan egy moduláris nagyon jót szeretnénk csinálni, valami olyat, ami mentes az összes nyűgtől, ami valaha szembejött 3D print kapcsán. Most is csak annyit tudok mondani, mint eddig: stay tuned!-)

  Reply
  1. eFi Post author

   norek: nem láttam még, köszi! Mindenképp számolj be a tapasztalatokról, kíváncsi vagyok – érdekes lenne fém és üveg felületeken is kipróbálni.
   BTW hogyhogy a canberrai aus3d-től rendeltél – csak nem itt vagy a közelben?-)

   Reply
 2. norek

  Neeem, őszintén megmondom aliexpress-ről rendeltem. Nyilván valami másolat. Ha ott lennék már beugrottam volna a sörért 😀

  Reply
 3. eFi Post author

  Pedig már fülig ért a szám 🙂 Anyway, rendelek én is egyet és teszteljük. Ami picit aggaszt benne, az az, hogy Y irányban ~30 mm-re van a hotendtől, ami meg mellette szól, hogy minden felületet visz és az enduserektől eddig csak csupa jót olvastam. Már azon agyaltunk, hogy Kossel féle FSR szenzorokat kell használnunk (és emiatt majd át kell alakítani a Z mechanikát), de ha ez beválna az sokkal kényelmesebb megoldás lenne. Az FSR megoldás egy szempontból szimpatikusabb az összes többi eddig látottnál… de megint sokat dumálok commentben, majd inkább írok posztot belőle!

  Reply
 4. Pingback: AussieLand: így is lehet | eFi.blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *