3D nyomtatás: air vent mount-ból soha nem elég

1. Még mindig a mágnesek Az első a múltkorihoz hasonlóan szintén mágneses, ám annyiban más, hogy speciálisan a MagBak iPhone telefontokokhoz mellékelt mágnest lehet vele ragasztás nélkül a műszerfalra applikálni: MagBak-air-vent-mount A MagBak tokokról annyit kell tudni, a tok három oldalába 3-3 spéci alakú neodímium mágnest préseltek, így a tok nemcsak a hozzá mellékelt mágnescsíkon tapad meg, hanem bármilyen más felületen, ami sík és mágnesezhető (pl. hűtőszekrény, mágnestábla, fém perfboard, etc.):

MagBak for iPhone from Alex Baca on Vimeo.

A mágnescsík eredetileg egy kétoldalas 3M VHB ragasztócsíkkal előkészítve érkezik, én azonban nem akartam összeragasztgatni semmit – innen jött az air vent mount ötlet. A mágnest az őt tartó keretbe lényegében a menetes air vent mount tüske szorítja be: MagBak-air-vent-mount-disassembled Ha ugranál rá, az STL file-ok itt vannak.

2. Mágnesmentesen

A másik ötlet az volt, hogy ha létezik a fotózásban használt gömbfejeknek mini változata, akkor miért ne próbáljak egy ilyet a szellőzőrácsra illeszteni: ballhead-air-vent-mount Ehhez még persze kell egy, a kisebbik fotós állványcsavar-anya foglalattal (1-4/20″ UNC) felszerelt telefontartó is, na meg egy 1/4-20″ UNC apacsavar, a gömbfej printelt cucchoz történő rögzítésére. Én egy Giottos GH1004-et használtam a JOBY GripTight nevű telefontartójával. Ez is ugyanazt az elvet követi: a műanyag talpat felcsavarozzuk a gömbfejre, a talpba meg belecsavarozzuk az air vent mount tüskét: ballhead-air-vent-mount-disassembled Ennek a változatnak meg itt laknak az STL-jei, have fun!]]>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *