Fotós vállszíjak: ki lop kitől?

poszt. Anno nekem a Luma Labs kommandós mountos szíja, a Loop volt a favorit – a mai napig azt a mountot használom, igaz ma már egy másik szíjon van, mert a Loop szíját és többi fémalkatrészét megette az idő. Mikor kiderült a szabadalmi fiaskó a BlackRapid és a Luma labs között, akkor Luma labs-ék abbahagyták a Loop gyártását és helyette nekiálltak egy Cinch nevű új szíjnak. Ebben a szíjban annyi volt az extra, hogy kapott egy érdekes alakú fémdarabot, ami lehetővé tette, hogy a szíj hosszát egy ujjal azonnal változtathasd: cinch Aztán pár napja szembejön egy Kickstarter project, amiben pontosan ilyen megoldást használnak: Emlékeztem a korábbi Luma Labs sztorira, gondoltam megnézem az oldalukat, hogy ők mit szólhatnak az új AirStraphez, és láss csodát: a Cinch-ről eltűnt a forradalmi fémrész: cinch-trio Most akkor ki lop kitől? Update: Csabi a commentekben sajnálkozott, hogy lemaradt a Loop vállszíjról, ezért némi Orosz doki zaklatás és szűk 3 óra keresés után kitúrtam neki, hogy a Loop szíj lényegét adó gyorscsatlakozót amerikaiul push button detachable swivel névvel illetik és párosával árulják, párját 20 USD pénzért.]]>

6 thoughts on “Fotós vállszíjak: ki lop kitől?

 1. ivády

  Sajnos én anno pont lemaradtam a Loop rendelésről és azóta is tanácstalan vagyok, hogy melyiket válasszam. Melyiket tartod legpraktikusabbnak a jelenleg elérhetőek közül?

  Reply
 2. eFi Post author

  A BlackRapid szíjak elég jók. Én most a CustomSLR által gyártott Glide Strap-et használom a Luma Labs Loop mountjával. A Glide Strap nagyon kényelmes, óriási neoprén vállpántja van, viszont a jól szigetelő habos anyag miatt elég könnyen megizzad alatta a vállad. Szóval szerintem vagy BlackRapid, vagy GlideStrap. Sajna a Loop lelkét jelentő mountot azóta sem találtam meg senkinél – fotós világban teljesen ismeretlen, de már csillió US Marine Corps related oldalt is átnéztem, hogy megtaláljam és hiába.

  Reply
 3. eFi Post author

  Csabi megtaláltam! A Luma Labs által használt rugós, gyorsan leoldható mechanizmus bűvös keresőszava a Push Button Detachable Swivel.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *