Invitel "digitális" TV szolgáltatás

composite video és RGB scart) videókimenetek voltak megtalálhatóak. A GVH tette a dolgát és odavert az olcsóbb set top boxokat használó kábelszolgáltatónak, kötelezve őket arra, hogy a digitális adáshoz digitális videokimenetet adó set top boxokat is ajánljanak. Ennek megfelelően a szolgáltató a héten az alábbi levelet postázta ki:

Tisztelt Ügyfelünk! A digitális kábeltelevíziós szolgáltatásunk igénybe vételéhez jelenleg bérelhető, ún. set-top-boxok a digitális audio kimenet mellett kizárólag analóg videokimenettel rendelkeznek. Tájékoztatjuk Önt, hogy az ilyen hagyományos egységek mellett az Invitel Zrt. 2012. február 1. napjától HDMI-kimenettel rendelkező set-top-boxok igénybe vételi lehetőségét is biztosítani fogja meglévő és új előfizetői számára, amelyekkel a digitális hang-és képjelet fogadni képes televíziókészülékeken jobb képminőség érhető el. Az új típusú set-top-box a kábeltelevíziós csomag havi előfizetési díján felül határozott idejű előfizetői szerződés esetén havi bruttó 1500 Ft/db, határozatlan idejű szerződés esetén pedig havi bruttó 2332 Ft/db ellenében lesz bérelhető. Meg­lévő berendezését határozott idejű szerződése (hűségidőszak) alatt is lecserélheti az új típusra anélkül, hogy a szerződé­se időtartamát (hűségidejét) a váltás érintené! Gödöllő, 2012. január 5. Tisztelettel: Invitel Zrt.
Kérdem én:
 • Mire fel az extra 1500 / 2332 HUF? Miért kell az előzőleg megkötött digitális csomagra extra havi pénzt ráfizetnie az előfizetőnek ahhoz, hogy azt kapja, amit megrendelt?
 • Miért nem használhat a vásárló saját vásárlású set top boxot / televízióba épített, DVB-C rendszerű kábeltunert? Vajon nem azért gördít akadályt ennek az útjába a szolgáltató, hogy extra profitot termeljen a kizárólag tőle bérelhető végberendezésekkel?
 • Kinek áll ez érdekében?
]]>

4 thoughts on “Invitel "digitális" TV szolgáltatás

 1. heAdsho

  Feltételezem azzal magyarázható a felár, hogy a digitális csomag analóg kimenetet használva is jobb képet és hangot, illetve egyéb extrákat (EPG) myújt az analóg kábel TV-hez képest.

  Reply
  1. eFi Post author

   Nem, nem ad jobb képet.
   A “digitális szolgáltatás = jobb minőség” – kb. így reklámozták már akkor is, amikor nem volt HDMI kimenetes STB a kínálatban, azaz téged a salesman úgy vett rá a digitális csomagra, hogy jobb képet / hangot és EPG-t kapsz. Ebből a kép nem valósult meg. Most akkor gondold újra, hogy hazudott-e a fogyasztóknak a szolgáltató és most pofátlanul kér-e pénzt a HDMI kimenetért.

   Reply
 2. Tibor

  En uzenem nekik, hogy: Dogolj meg blindre te rohadt geci!
  Ehhez kepest:
  Vodafone NZ. Megrendel Suresignal femtocell. $350. Kiszallit (mondjuk rossz cimre, de ez egy masik vicces tortenet), beuzemel. 2 hettel kesobb (!!!) felhiv a Vodafone (egy elo ember, nem robot), hogy most promocioban van $99-ert amit vettem toluk korabban. Hova utalhatjak vissza a kulonbozetet?
  Na ezt kell felfogni azoknak akik penzert adnak barmit.

  Reply
 3. Atty

  1. “…azaz téged a salesman úgy vett rá a digitális csomagra, hogy jobb képet / hangot és EPG-t kapsz…”
  Hát nálunk nem! Hanem úgy, hogy amikor átvették a Fibernetet, gyakorlatilag ugyanazért az árért az analóg csatornák 1/4-ét egyszerűen kikapcsolták + a maradékot átszabták a “fogyasztói igényeknek” megfelelően…
  Ezután pedig persze, hogy “baráti” áron kínáltak digitális (+ megcsonkított analóg) csomagot…
  2. Amúgy az STB ügyben az lenne a megoldás, hogy lehessen csak kártyát is kérni (például MindigTV), amit a TV CI-adapterével (Conax) lehetne használni. (Persze ez nem minden szolgáltatónál működik – ha jól tudom pl. a UPC-nál nem, stb.). Én most egyébként szerencsés vagyok, mert az akció miatt az “analóg” box ingyen van, de nem használom, hanem a TV CI-adapterében van a kártya…
  3. Még egy gondolat. Az Invitelnél egyelőre nincs HD minőségű adás egyik csatornánál sem. Na, ezen is kellene dolgozniuk a pénzükért! Csak nehogy díjemelés legyen a vége a “minőség javításának” címszavával, ahogy a magyar szolgáltatóknál általában az már lenni szokott…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *