3D nyomtatás: naEzMi #24?

Most printeltem belőle kettőt, nagyon pöpec lett 🙂 Update #20181026: miután norek az első kérdésével levadászta a sört, kitettem a modellt a youmagine.com-ra.]]>

11 thoughts on “3D nyomtatás: naEzMi #24?

  1. Ger

    Fogalmam sincs, de a 11mm-es bevágások eltérőek a rövid és a hosszú oldalon (a megmaradó anyagvastagságra gondolok). Itt mindig mindennek oka van, úgyhogy erre gondolkodom tovább.

    Reply
  2. eFi Post author

    @Ger: az eltérő bevágásokat tudd be a “Made in China” precizitású darabnak, amihez ez a cucc készül 🙂
    @nrg: fél sört megadok ezért a válaszért 🙂

    Reply
  3. Ger

    Valami képernyőszerű dolognak gondolom. Vagy tablet vagy digitális fotókeret kerül a keretbe. Esetleg csak egy monitor (touch-al), amit valamivel meghajtasz.

    Reply
  4. norek

    ledes fotós világítópanelhoz árnyékoló basz??? barn doors vagy mi a neve???

    Reply
  5. eFi Post author

    Jesszus norek, de telibetaláltad ennyiből – azonnal beírtam a sört, gratula!-)
    Ez egy keret, aminek a négy sarkára 2 * négy darab 5×3 mm-es henger alakú mágnes megy. A mágnesek egy zuhanyfüggönyből kivágott derítőlapot feszítenek rá a keretre, illetve ugyanezek a mágnesek rögzítik a keretet egy Yongnuo 300-III ledes lámpához, hogy annak ne utálatos éles, hanem szép derített fénye legyen:



    A hackhez a ledes lámpa sarkaiba is kellett 4 darab mágnes, de ott eleve adottak voltak az 5 mm-es lyukak, csak ki kellett belőlük piszkálni a szigetelést és bepréselni a helyükre a mágneshengereket.
    A Ger által felfedezett hülye méretű kivágások csak azért kellettek, hogy ne legyen a műanyag keret a fényterelő falakat tartó zsanérok útjában.
    BTW a lámpához tartozik egy tejfehér derítőlap, de max. fényerőn a ledek annyira erősek, hogy az nem sokat ér – ezért készült ez az extra zuhanyfüggöny hack.

    Reply
  6. norek

    Itt volt némi szerencsém… épp viltrox eos m to ef átalakítót kerestem és szembe jött egy halom ilyen ledes lámpa. 😀 Látva a lámpákat, meg ugye tudván a kajafotózásról meg ezek werk fotóiról gondoltam bedobom.
    Kössz a sört! 🙂

    Reply
  7. nrg

    építened kellett volna egy PWM-es fényerő szabályzót arduinoval pl, és akkor egy potival csavargathatnád 0-255 között a fényerőt 🙂

    Reply
    1. eFi Post author

      Hehe, nem azzal van a baj, hogy ne tudnám szabályozni a fényerőt (a YN300-III-ban van ilyen poti, meg egy 2 digites display is a hátán, ami 00-99 között mutatja, hogy mennyire állítottad a fényerőt, sőt teljesen korrekt mobilappal Bluetoothon keresztül is meg tudod vele csinálni ugyanezt), hanem hogy ha max fényerőn használom, akkor túl éles a fény, nekem pedig minél erősebb, de szép, derített fény kell a tárgyfotóhoz.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *