3D nyomtatás: naEzMi #21?

A feladat a szokásos: virtuális sörért kitalálni, mi a fenét hegeszthetek már megint. A mostani rejtvény szerintem egyszerű, de én persze könnyen beszélek, hiszen engem zavar régóta a megoldatlan feladat 🙂 Anyway, egyenlőre nem segítek semmit, legyen elég a rajzon levő pár méret (minden mm-ben van szokás szerint). Ha nem akarsz sokat matekozni: a mutatóujjam pont belefér a középső lyukba (nem, nem csapágymentes fidget spinner készült redneckeknek), a modell befoglaló méretei pedig 70x35x15 mm. A 6. prototípusra tudtam azt mondani, hogy oké, ez már használható (ez szerepel a feladványban is, már fel is szereltem), de “szerelés” közben beugrott még valami, amit tuningolhatnék rajta. Ezt megcsinálom és ha beválik, beleteszem az updated verziót ebbe a posztba. Hajrá! Majd kiderül, mennyire indul meg a fantáziátok ;)]]>

29 thoughts on “3D nyomtatás: naEzMi #21?

 1. _alesi_

  Tanka-buckle csat háza lehet (legalábbis egy régi hátizsákomon volt hasonló csat)

  Reply
 2. Grafit

  valami, a hátizsákból kilógó csőszerű dolog rögzítése.. esetleg egy palack nyakára megy a középső rész…
  bár miért lógna ki egy palack.. és miért zárnád össze pont fölötte

  Reply
 3. Grafit

  ez a csatt elvileg az oldalán van a hátizsáknak nem? valami kütyüt becsúsztatsz középre a kerek részre? 🙂

  Reply
 4. eFi Post author

  A csattal már közel jársz, de próbáld elképzelni, hogy használod a hátizsákot, hátha úgy kiadja 🙂 Nem rögzítek vele semmi extra tárgyat a zsákhoz.

  Reply
 5. eFi Post author

  Közben növesztettem rá egy ilyet:

  Már fent van a zsákon, pontosan azt csinálja, amit szerettem volna 🙂

  Reply
 6. Grafit

  elöl középen mellkason rögzíti a két pántot? vagy derékszíj szerűen? és az amit még rátettél az meg magát a csattot fogja de el tud forogni?

  Reply
 7. norek

  A két felső szűkítő lifegő részéhez lenne köze? mert ugye az a két “apa” a vállpántok alsó apa része részére nem tudom elképzelni… De nagyon érdekel, mert én is egy ilyen zsákot nyúzok 🙂

  Reply
 8. eFi Post author

  Grafit: a mellkason nem rögzít semmit. Ha megnézel egy 5.11 Rush zsákot, abból könnyen kiderülhet mire jó az, amit utólag applikáltam rá.
  norek: az lesz az, csak mondd meg, mire jó ez az egész! Compression straps a nevük egyébként a lifegő izéknek 🙂

  Reply
 9. Grafit

  Ugyebár ebben a videóban mutatja a faszi a zsákot. Aztán mondja, hogy ezek az elülső csattok nem túl jó helyen vannak, mert így vágja a nyakát.. egyelőre nincs jobb ötletem, hogy ez idegesít téged is és ezért a kettőt összefogó csattot lejjebb tudod rögzíteni a ruházatodhoz. Vagy valami ilyesmi. 🙂

  Reply
 10. norek

  na jó, egy elvont elmélet… ha kézben viszed, a válpántokat szorítod le vele?

  Reply
 11. Grafit

  A hátizsák oldalán lévő csat helyett rakod és akkor ahogy norek is gondolta a vállpántot oda tudod fűzni így nem lifeg ide oda.. megkozkáztatom bringázásnál úgy rögzíted a zsákot, hogy nem jó ha lelógnak a vállpántok

  Reply
 12. norek

  aha, akkor a vállpántok alsó részét rögzíted a táska elejére, a compressorba a vállpántot… kipróbáltam, előre veszed!!!! hasizsák (™) 😀

  Reply
 13. eFi Post author

  A compression strap már megvan (=azokhoz gyártottam), de nincs a vállpánthoz köze a dolognak – hagyok még egy kört, hátha holnap reggelig kitaláljátok. Lélekben már beírtam a két sört a rettenet igyekezetért 🙂 norek, ha Rush-t használsz, szerintem hasznosnak fogod találni.

  Reply
 14. norek

  Áhh, itt valami agyi gát szab áthatolhatatlan falat 😀 itt van elöttem. A két compressor-t egymás felé hajtottam, de nem jövök rá mi a hasznos értelme….

  Reply
 15. eFi Post author

  Nem.
  Na jó, lelövöm, beírom kettőtöknek a sört, mert már nagyon közel jártatok.
  A compression strap ugye arra van kitalálva, hogy kisebb térfogatúra tudd húzni a zsákot. Ehhez van a hátfalhoz varrva egy pár side buckle anya, illetve az első falhoz egy pár side buckle apa. A compression strapre azonban viszonylag ritkán van szükség – vagy legalábbis én sokkal ritkábban használom, mint nem. Amikor az apás oldal nincs használatban, rohadt bosszantó módon belelóg a zsákot nyitó cipzár útjába – mutatom:

  A szaggatott piros a cipzár útja, a sárga az épp használaton kívüli compression strap apa fele, a zöld meg a másik oldalon levő compression strap, amit a 21-es naEzMiben tervezett csatba lehet bepattintani, így nem lötyög és ami sokkal fontosabb: nincs útban a cipzár nyitásánál.
  A csat azért kétoldalú, hogy mindkét lifegő compression strapet eltartsa a cipzár útjából:

  A 2. menetben a csat hátára tervezett kis bizgentyű pedig egy MOLLE kompatibilis mount, amivel a csatot elég precízen lehet rögzíteni a táska közepén levő MOLLE szíjakhoz:

  A csat semmi helyet nem foglal, pár gramm a tömege, engem viszont megkímél minden további bosszankodástól 🙂 Ha kell a csat, innen szedhetitek.
  That’s all folks!

  Reply
 16. Grafit

  Köszönjük. Jó volt ismét! 🙂 norek-nek szerintem lassan meglett volna.. nekem a legjobb hátizsákom tesco-s és azt se használtam évek óta kb. Ellenben végül középen a kör furatnak akkor nincs is funkciója? Engem nagyon elvitt az elején olyan irányba, hogy annak mentén el tud forogni esetleg.

  Reply
 17. norek

  Háhhh, látod itt a gát. Viszonylag ritkán nyitom teljesen a táskát. Ezért nem zavar a compressor, viszont mint tárgy szép! Viszlát és kössz a sört! 😉

  Reply
 18. eFi Post author

  Grafit: a kör a kézepén csak könnyítésnek készült. Nem mintha nehéz lenne a tárgy, de akkor sem csináljuk hübelebalázs a dolgot 🙂
  norek: én sokszor pakolok úgy bele, hogy teljesen széthajtom – ilyenkor kétszer is bosszantott a belógó compression straps, de ez már a múlté!
  Jó volt skacok és stay tuned!

  Reply
 19. Ivády

  Hát erről lemaradtam, ez volt az első, amire ránéztem és egyből tudtam MiEzNa 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *