3D nyomtatás: Tibor Prusa klónt venne, én meg elmondom, miért ne ezt

“GreatEscape” Tibor talált egy Prusa i3 klónt és megkért, hogy szedjem le róla a keresztvizet, amit itt teszek meg, hátha más is okul belőle. TLDR: ne vedd meg. Bővebben:

  • – a szokásos 200 mm-es kockánál valamivel kisebb a build volume (200x200x180 mm), bár ez nem igazán számít
  • – kitben érkezik úgy, hogy a drótok végére nincsenek felappilkálva a kithez mellékelt érvéghüvelyek
  • – az Y tengelyek csak be vannak pattintva a helyükre, de nem rögzíti őket semmi (legalább egy ziploc elférne)
  • – a keret és a tárgyasztalt cipelő váz is akrilból van fém helyett
  • – a Z irányú mozgatást végző NEMA 17 léptetőmorotokat elég nyeszlett elem fogja oda a vázhoz, ráadásul a lehetséges 4 pont helyett csak 3 helyen. Ugyanígy az Y motort is csak 3 csavar tartja.
  • – a leírásból nem derül ki, de a képek alapján úgy tűnik, hogy nincs fűtött tárgyasztal, csak maszkoló ragszalagos megoldás (ehhez képest elég csúnya dolog a specifikációban azt kijelenteni, hogy “Support materials: ABS, PLA”). Ha ez így van, akkor ez a legerősebb érv amellett, hogy ezt nem szabad megvenni (=legalább egy PEI sheetes üveglap beleférhetne, hogy ne kelljen a nyomorék masking tape-et folyton cserélgetni). BTW az assembly manualban már kapton tape van az asztalon, amit viszont sehol nem látok a későbbi összeszerelési fotókon alkatrészként, sem a letölthető csomagolási listában 🙂
  • – nincs auto bed leveling szenzor és a tárgyasztal 3 pont helyett 4 ponton van felfüggesztve, ami a Z kalibrálást egy rémálommá teszi. Ezt csak tovább fokozza az, hogy az asztalt tartó csavarok tekergetéséhez szerszámra van szükség.
  • – az LCD screen oda van hányva a printer mellé, holott elfért volna felfüggesztve a printer elején
  • – a hotend ismeretlen, noname darab, így nem tudjuk, milyen maximális hőmérsékletre képes. Az assembly manualból derül csak ki, hogy nem all metal, hanem még PFTE “peek” alapú belül (a la 1st gen Ultimaker), ami kisebb hőtűrésűvé teszi és egyben nagyobb hajlandóságot mutat a beragadásra
  • ? a specifikációból nem derül ki, így csak reménykedhetünk benne, hogy a nyomtatott alkatrészek ABS-ből készültek.
  • ? amennyiben a “Environmental requirements: 10-30 ℃” igaz (az akril váz miatt lehet ennek esélye), nem lehet a printert ABS nyomtatáshoz zárt kamrába rakni, mert a 100 ℃-os fűtött tárgyasztal 30 ℃ fölé fogja emelni a dobozban a környezeti hőmérsékletet.
  • – a kocsin levő komponensek (hotend, termisztor, stepper motor, ventillátor) drótjai elég furán a léptetőmotor tetején vannak összekötegelve, ami a melegedő motor miatt nem túl szerencsés.
  • ? a trapézorsók nem érnek fel a Z tengelyeket tartó felső elemig és nincs Z max endstop sem – lehet, hogy szoftveres Z max van beállítva, de mindenesetre ez is elég fura (különösen, hogy a felső tartóelemen ott a furat a leadscrew-k számára és az assembly manualban szereplő képeken még végigérnek a trapézorsók).
  • – elég suta dolog rápakolni a tárgyasztalra 3 printelt modellt úgy, hogy az elöl hagyott hajó jobb hátsó sarka jól láthatóan felkunkorodott a nyomtátás közben :S Ugyanígy a nyomtatott alkatrészekről készült fotónál is leszedhették volna az X kocsi léptetőmotort tartó részéről azt a sorját.
  • – az extruder elég macerásan szétszedhető, így egy műanyagszál bedarálás után nem lesz túl egyszerű a takarítása.
  • – az user manual elég szedett-vedett, csak egyetlen példa kiragadva: 16. oldal, középső és alsó fotók, a hotend összeállítása: a középső képen az alkatrészek, alatta 3 képen 3 irányból a készre szerelt extruder + hotend. Sehol egy szó arról, hogy hogy rögzül a fűtőelem, a termisztor: ragasztani kell-e vagy csavarozni; ha ragasztani, akkor mivel; ha csavarozni, akkor mennyire húzd meg a csavarokat anélkül, hogy kárt tennél a komponensekben…
  • – a control panel szerelési leírásában ~200×200 pixel felbontású mosott képeken “figyelhetünk meg” egy-egy alkatrészt
  • + hogy valami jót is mondjak: a trapézorsók kuplung nélkül, fixen a léptetőmotorba vannak építve
  • + kétféle átmérőjű nyersanyagot tud használni – jó dolog, de úgyis a vékonyabbat veszed majd mindig
]]>

6 thoughts on “3D nyomtatás: Tibor Prusa klónt venne, én meg elmondom, miért ne ezt

  1. AiRLAC

    “hogy valami jót is mondjak: a trapézorsók kuplung nélkül, fixen a léptetőmotorba vannak építve”
    Ez nekem inkább hátránynak tűnik, mihelyst motrot vagy orsót akar cserélni az ember 🙂
    Szerintem ~580€-ért felháborítóan drága is 🙂

    Reply
  2. eFi Post author

    AiRLAC: nem értek egyet. Olyat még sosem láttam / olvastam sehol, hogy egy léptetőmotor vagy egy trapézorsó megmurdelt volna vagy más miatt cserére szorult volna egy printeren, olyat viszont többször tapasztaltam, hogy az 5-8 mm-es alu kuplung egyszerűen elfáradt és eltörött. Ráadásul ha a leadscrew fixen össze van gyógyítva a léptetőmotorral (azaz a léptetőmotor tengelye maga a leadscrew), akkor ott garantáltan nincs wobbling, míg ezzel szemben bármilyen coupleres megoldásnál lesz valamennyi, még ha minimális is.
    580 EUR: erre nem tudok mit mondani, csak azt látom, hogy a CL3D nyeli a pénzt, mint kacsa a nokedlit – persze az is igaz, hogy abban nem sprórolunk semmin, mert saját magunknak akarunk minél kényelmesebb gépet építeni. Ha Kínából rendeled az alkatrészeket, valószínűleg le lehet vinni 500 EUR alá, de ehhez jó sok kompromisszumot kell megkötni.

    Reply
  3. Varga Levente

    Szia! Nagyon tetszenek az írásaid, és úgy érzem itt érdemes megkérdeznem, hogy első gépnek érdemes-e ilyet venni: http://www.ebay.de/itm/232347768243
    Nem akarok százezrekért nyomtatót venni, mert hobbyra, magamnak kellene, de persze nem szart akarok gyártani.
    Köszönöm a válaszod előre is!
    Üdv, Levenet

    Reply
  4. eFi Post author

    Levente:
    Ez is egy Prusa i3 iteráció.
    + a váz elég stabil, merev, a csapágyakat rendes ház tartja. Nem tudom, hogy fém vagy akril-e a váz.
    ? kicsit fura helyen van a control panel, amit lehet macerás átpakolni, ha dobozba zárnád valamikor a printert
    ? én jobban szeretném, ha a Z leadscrewk fixek lennének és nem kuplungosak
    ? nem tudom milyen extruder és hotend van rajta
    – a tárgyasztal 3 helyett 4 ponton alátámasztott és nem látok auto bed leveling szenzort. A 4 ponton megtámasztott asztalt nehezebb a fejjel egy síkba kalibrálni.
    ? a website azt mondja, hogy boroszilikát üveg a tárgyasztal. Én tennék rá egy PEI sheetet, hogy ne csak a PLA tapadjon rá rendesen.

    Reply
  5. Adrian

    En ezt a CR10-es nyomtatot nezem mostanaban. 370$, mindenki oda van erte ennyiert:

    Te mit szolsz hozza elso blikkre?

    Reply
  6. eFi Post author

    Hm, kellene már lassan egy értékelő mátrixot csinálnom 🙂
    * Prusa klón ez is.
    ? óriási a tárgyasztal, 300x300x400 mm a build volume – szinte soha nincs szükség a 200 mm-es build volume kockánál nagyobbra
    ? a 200 mm/sec top print speedet ne hidd el, a minőség rovására megy a sebesség
    + 30x?0 V slot, T bracketekkel összefogatva. Stabil, erős, könnyű ráfogatni utólag dolgokat T-slot anyákkal. Ezzel együtt sosem próbáltam még V-slot mechanikát, így nem tudom, a görgős megoldás mennyire precíz a lineáris csapágyashoz képest.
    + heated bed az MK3-as alu, ami nekem a legszimpatikusabb a Prusa által használt MK42 után: a 4 mm vastagsága garantálja a jó hőeloszlást és 4 mm-en már nem hajlítja meg a 100 ℃, továbbá lehet 24 V DC-ről is hajtani, azaz ha akarod hackelni, akkor akár gyorsabban felfűthető (de lehet, hogy már most is 24 V DC hajtja, nem tudom)
    + külön van a komplett elektronika, ami könnyűvé teszi a printer bedobozolását
    – nincs auto bed leveling, de ha standard Marlin kompatibilis boardot használ, akkor ezt viszonylag könnyű orvosolni
    – ha jól látom az extruder Wade extruder, egyszerű, könnyű karbantartani, viszont bovdenes megoldású, ami majd pontatlanabbá teszi a retractionokat
    ? a hotend sem látszik rendesen, nem tudok róla mit mondani
    ? nem tudom van-e USB input és így tudsz-e későbbiekben egy Octoprintet hackolni rá
    Ha beleszerettél:
    – amikor szereled, figyelj oda, hogy az XY párhuzamos legyen, különben jönnek majd a torzult alakú objektek
    – tegyél majd rá egy cable chaint, rondán lóg az extruderből jövő sok drót
    – a painters tape helyett is elkel majd egy PEI sheet
    – valami auto leveling megoldás is kell előbb-utóbb, ha nem akarsz a kalibrálással küzdeni mindig (BLTouch vagy Aus3D IR szenzor mondjuk)
    – dobozold be mindenképp

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *