AussieLand: az első napok

 • Mindenki mosolyog, az emberek kedvesek, a szemkontaktust nem veszik azonnal támadásnak.
 • Az óriási ország dacára az utakon a sávok jó fél méterrel keskenyebbek, viszont ez meglepő módon pár nap alatt megszokható.
 • Az ozziknál jobbkormányos közlekedés van, plusz az index és az ablaktörlő karok a mieinkhez képest átellenes oldalon laknak (a helloTurisztot azonnal fel is ismered arról, hogy kanyarodás közben törli az ablakot ész nélkül :))
 • A kamionok brutális méretűek, náluk létezik a nálunk ismeretlen “truck train“, ami egy sor pótkocsi egy kamion után kötve.
 • Ahogy nálunk galamb/veréb/seregély van óriási mennyiségben, úgy itt lory eg a fehér kakadu. A loryk naplementekor tömegesen gyűlnek a környékbeli fákra és brutálisan hangosak.
 • A kertvárosi részek olyanok, mintha ledobtak volna csillió Született Feleségek díszletet: kerítés alig, tökéletesen művelt előkertek, sehol egy szem szemét sem, halál nyugis környezet.
 • A kertvárosban több helyen találtunk már “Koala crossing” táblákat, ám a helyiekkel beszélgetve még egyetlen emberrel sem találkoztunk, aki látott volna erszényes macit vadon. Azért én mutatok egy lusta alvó egyedet: koala
 • Új Zéland után a második hely, ahol nagyjából a cimke alapjan vásárolhatsz bort, mert szinte bármi, amit leveszel a polcról az rendben lesz 😉
 • Végül, de nem utolsósorban hallgassunk meg egy helyi szöszitől némi AU slanget: roo]]>

  6 thoughts on “AussieLand: az első napok

  1. Tibor

   shit yeah = persze
   yeah nah = inkabb nem
   fugly = nagyon ronda
   in the sticks = halal fasza
   shout = ital rendeles, ugy mint: It is my shout! = En fizetek!
   gutbuster = faraszto
   ball ache = kellemetlen
   bird = nő

   Reply
  2. Tibor

   +1
   wasted = reszeg
   shag = szexualis aktus
   Pelda mondat:
   – Hey, mate! Listen to this. I was out in the sticks in a pub. It was gutbuster to get there. People were just shouting so I got wasted and shaged a fugly bird.
   – Mate, that’s a ball ache! Are you going to get wasted again?
   – Shit yeah!

   Reply
  3. pappito

   ha tippelnem kellett volna, akkor ozra tippelek 🙂
   ja, és Tibi a shagged az két g 🙂

   Reply

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *