3D nyomtatás: naEzMi #8?

naEzMi8-render A két bigyó egymásba passzol, így: naEzMi8-transparent-view A zöld bigyó legnagyobb dimenziója 65 mm. Annyit segítek, hogy a tegnap esti buli termelte ki az igényt a miniatűr szerkezetre. A két test főbb dimenziói mm-ben: naEzMi8-dimensions Update #20150915_1615: chaten előbb érkezett mcemru-tól egy megfejtés, de itt PasziPeti írta meg a megoldást először, így mindkettőjüknek jár a sör!-) A modellt szokás szerint szedheted a youmagine-ről.]]>

47 thoughts on “3D nyomtatás: naEzMi #8?

 1. phermous

  Akkor azt hiszem ez a megfejtés másra marad. A kapcsolat – ha jól értem – a zöld tengely körüli minimális billegést enged csak meg, de hogy ez mire jó… 🙂

  Reply
 2. eFi Post author

  Tepi: a sárga cucc végén egy cső van, amin 5 mm átmérőjű a lyuk. A cső hosszán tegnap az IRL tesztek során egy kicsit adjusztálni kellett, így az most 39 mm hosszú.

  Reply
 3. Tepi

  annyi már látszik számomra, hogy egy fél colos csőre lehet vízszintesen feltenni a zöld cuccot, és a sárga pedig tart egy szívószál-vastagságú csövet. A környezetemben tegnap óta minden fél colos csövet megnézek, hogy mihez passzolna leginkább 🙂

  Reply
 4. eFi Post author

  Tepi: hol látsz vízszintes csatlakozást? Egyébként esküszöm, hogy legalább a fele megvan a konyhádban 🙂

  Reply
 5. Tepi

  A zöldön lévő nyílás méretéből arra következtettem, hogy a sárga elfordítva tud benne jól megtámasztódni.

  Reply
 6. eFi Post author

  A két kis bigyó két dolgot köt össze. Ezek közül az egyik állandóan ugyanaz a méret lesz a konyhádban, míg a másikból lehet többféle 🙂 Minimális mozgásteret kellett adni a csatlakozásnak, ezért a zöld bigyó belsejében van egy gömb alakú üreg, amibe a sárga bigyó kis pöcke képes bepattanni és hagyni, hogy a két test egymáshoz képest valamennyit elfordulhasson.

  Reply
 7. eFi Post author

  Tepi el ne múljál nekem, az nagyon fájna!-) Ezért nagyon halkan mondom, hogy ugyan semmi köze a sörhöz és a sörcsapoláshoz, de témájában már kicsit langyosodik 🙂

  Reply
 8. Tepi

  Szódavízcsináló házilag. Csaphoz teszed, a kis csövön meg jön be valami széndioxidos megfejtés

  Reply
  1. eFi Post author

   Úgy felírnám már azt a sört, de sajna még nem jár – másik folyadék lesz a ludas 🙂

   Reply
 9. Ger

  A zöld pont rámegy a szódásszifon csövére és a sárgán keresztül meg pontosan lehet tölteni, hogy fröccsöt gyártson az ember.

  Reply
 10. eFi Post author

  Gábor: nem foggantyú 🙂
  Ger: langyosodik, a “problémát okozó” folyadék már megvan 🙂

  Reply
 11. Ger

  A problémát okozó folyadék bor? Az ne langyosodjon! A zöld ez esetben a palack nyakára megy rá, de a sárgába csak egy ropi fér, ami kevés a bor-ropi adagolóhoz.

  Reply
 12. eFi Post author

  Ger: a zöld bigyó karmának belső átmérője 13 mm, az elég kicsi egy borospalacknak 🙂 A sárgába nem nem fér el egy ropi sem (~5 mm), szóval keep thinking 😉

  Reply
 13. Tibor

  Husi,
  lanyhul az erdeklodes. Egy kis segitseg? Telefonos vagy kerdezzuk meg a kozonseget?

  Reply
 14. eFi Post author

  Oké. Eddig azt tudjuk, hogy a sárga bigyót egy ~5 mm átmérőjű rúdra húzzuk rá, míg a zöld bigyó egy ~12 mm átmérőjű másik rudat tart. A két bigyó egy tengely mentén képes valamennyit elmozdulni egymáshoz képest és a sárga bigyó szárával lefelé áll, amikor használatban van. Az egész hóbelevanc helye valahol a konyhában lesz és a dolog a borral kapcsolatos. Méreteikből adódóan nem a borospalackhoz lettek tervezve, sőt, nem is egy dekanterhez.
  Van még egy tárgy a konyhában, ami nem a borospalack, nem is a dekanter, viszont simán lehet 10-12 mm átmérőjű szára és általában borhoz használjuk. Az általam használt ilyen tárgy cikkszáma 001.548.70 – te is fogtad a kezedben itt Krakkóban és Baján is. Na?

  Reply
 15. Tibor

  (eltunt amit egy perce posztoltam)
  Szoval azt eddig is sejtettem, hogy borospohar, de a sarga bizbasz nem jon ossze.

  Reply
 16. eFi Post author

  Valamit te nyomkodtál el, a serveren nyoma nincs egy perce commentnek. Agyaljál ezen a pohár dolgon, chat-ben már megfejtették, de hagyok ide még egy napnyi időt 🙂

  Reply
 17. Gál Gergely

  Oh, én istenem!
  Mi egyszerűen a felső kosárba rakjuk a borospoharakat, ott nem dőlnek el…
  Bocs Efi, nekem ez 1stWP, de akinek 3DPrintere van, mindent ABS-en keresztül néz… 😉
  😀 😀
  PS: Szia Peti!

  Reply
 18. eFi Post author

  Gergő: eddig négyféle mosogatógépet használtam, a mi borospoharaink egyikben sem fértek még el. Nem arról szólt a dolog, hogy műanyagot szerettem volna pazarolni, hanem arról, hogy nagyon rühellem a soktíz hosszú és sérülékeny poharat kézzel mosogatni egy izmosabb buli után.
  Ezzel együtt epekedve várom a mosogatógép típusát, amelyik az alábbi poharat a fent leítrt hack nélkül lekezeli:
  wineglass-proper

  Reply
 19. Greg

  Ja, nekünk kisebb poharaink vannak (ugyanonnan), ergo többször töltök… 😀
  De nálunk Whirpool DWF A00 surrog békésen esténként.
  Greg

  Reply
 20. Tibor

  Van ennek az izenek egy masik felhasznalasi lehetosege. Ehhez forditva kell a pohar szarara ratenni, az 5mm-s cso felfele mutat. Es arra jo, hogy ha az 5mm-s lyukon keresztul egy szoget versz az asztalba, nyugodtan mehetsz ki belehuggyozni a medencebe, senki nem tud lelepni a boroddal.

  Reply
 21. Gábor

  Efi, pl. az én sokéves Whirlpool ADP 4736 mosogatógépemen kifejezetten erre célra (borospohár mosogatáshoz buliban) van egy 40fokos express pohár mosó party program + alsó tálcára állítható műanyag állvány, amivel egyszerre (emlékeim szerint) 12 magas talpas pohár mosható lógatva (pezsgős, vagy boros). Az állvány praktikus, ronda, szürke, lapraszedhető műanyag izé volt, fogalmam sincs hol van….

  Reply
 22. eFi Post author

  Köszi Gábor, ha ilyen lenne bármelyik általam használt gépben, akkor most nem lenne ez a thread 🙂 Mindenesetre igény az van a hack-re: egy nap alatt több tucat ismerős talált már meg, hogy neki is kell ez.
  Sajna a fakuló borospoharaktól nem kell tartanom, én attól gyorsabban töröm őket. Egyébként nálam nem opálosodnak el – persze lehet, hogy ez vegyszer kérdése (=a legagresszívabb háztartási vegyszer a mosogatógép tabletta).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *