3D nyomtatás: Taotronics Bluetooth vevőt minden 2009-es Subaru Legacyba!

TaoTronics TT-BR03 Bluetooth controllernek, amit most az amazon 22 EUR-ért elad neked, ha ilyenre vágynál: TT-BR03 A kis kütyü egyszerű, mint a faék és a controllere pont azt tudja, amit én akartam:

 • volume up/down | prev track/next track buttonok
 • play/pause | hívás fogad/letesz button
 • power on/off kapcsoló
Tökéletes – ki tudom kapcsolni ha gond lenne a Bluetooth connectivityvel, plusz szinte mindent tud, amit akarok (ha még Sirit is felébresztené, akkor semmi más igényem nem lenne, de ne legyünk telhetetlenek). Már csak olyan helyet kellett keresni az autóban, ahol a kezem alatt lesz észrevétlenül úgy, hogy vakon is megtalálom: ebből jött az, hogy kiberhelem a középkonzolban levő érmetartót és annak a helyére gyártok egy olyan foglalatot, ami majd megtartja a kis vezérlőt. Fogtam hát és kibányásztam a középkonzolt takaró elemet az autóból, kiszereltem az érmetartót és nekiálltam méricskélni, majd tesztmaszkokat printelni, hogy ellenőrizzem, helyesek-e a mért/tervezett értékek: test-mask1 test-mask2 Mivel a TT-BR03 egy ragasztható foglalattal érkezik, amibe egy mágnes tapasztja bele, azt gondoltam jó ötlet lesz majd úgy rögzíteni, hogy a foglalatot elhagyom és teszek egy mágnest az új érmetartó modellbe, ami majd a helyén tartja a kis kütyüt. Ezt úgy képzeltem, hogy majd egy menetes hengerbe szerelem az egészet, valahogy így: 1st-attempt Közben persze szivatott a printer is, előbb layer bondinggal: layer-bonding-failure Aztán meg layer warpinggal: layer-warping-failure Rengeteget kísérleteztem ezzel a mágneses megoldással, de nem bizonyult tartósnak – azt pedig semmiképp nem szerettem volna, ha mondjuk menet közben elmozdul a helyéről a controller, úgyhogy jött a B terv. Leszedtem az alsó fedelet: TT-BR03-disassembled Kivettem belőle a mágnest: TT-BR03-bottom-w-hole-magnet-removed Kicsit méricskéltem majd csináltam egy ellendarabot a fedélhez a közepén egy 3 mm-es lyukkal: drill-mask Bepattintottam az ellendarabba a fedelet és a vezetőlyukon át kifúrtam azt is: TT-BR03-in-drill-mask Kicseréltem az új érmetartóban a lyukat az új maszkra és belepróbáltam a fedelet – tökéletes: TT-BR03-bottom-in-coin-holder Összecsavaroztam őket, rákerült a controller a felélre: TT-BR03-in-coin-holder Rögzítettem a kábelt: cable-fixed Ment vissza az új érmetartó a középkonzol takaróelembe: coin-holder-fixed-in-centre-console Megcsodáltam egy takarón: TT-BR03-in-centre-console Végül visszakerült a helyére az autóba: IRL-test Summa summarum: imádom, baromi jó lett! Ha 2009-es Legacyd van és csak erre vártál idáig, a youmagine-ről szedheted az STL file-okat. Ha másik autóba rögzítenéd ezt a controllert, akkor ott van a pakkban a drill mask is.]]>

3 thoughts on “3D nyomtatás: Taotronics Bluetooth vevőt minden 2009-es Subaru Legacyba!

 1. Benhamin

  Szia!
  Egy kérdésem lenne az eszköz működéséhez: van-e Watchod? Ha igen, az iPhone csatlakozik-e automatán a Taotronics eszközhöz, mikor beszállsz/indítasz a kocsiban és a Watch kapcsolata is megmarad?
  Válaszod előre is köszönöm!
  Szép napot! 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *