Logitech MX Master: NE VEDD MEG

Állítólag nagy kezem van. Ezt támasztja alá az is, hogy idáig a kedvenc egerem a Logitech Performance MX volt. Most megjelent az utóda, amit a gyártó MX Master névre keresztelt. Ez az első emberes egér, aki Bluetooth LE támogatást kapott és Mac kompatibilis. Meg is rendeltem azonnal, az előbb ért ide. Már a csomagolására adtam egy piros pontot – rettenet utálom, mikor a ritkaföldfém mágneseket dobáljuk a szemétbe. Tapasztalatok:

  • A Performance MX háta domborúbb kicsit, ez laposabb az ujjak felé. Majd meglátjuk, hogy olyan kényelmes-e, mint az elődje.
  • Bluetooth connect megy azonnal, interferencia semmi (nem úgy, mint az unified kis bigyóval, amit muszáj volt a gép hátából egy USB hosszabbító dróttal előre hoznom, hogy ne lagoljon).
  • A teflon talpak elképesztő síkosak. Már az előző is oké volt, de ez hihetetlenül csúszik az asztalon.
  • A hasán levő szenzor első ránézésre könnyebben takarítható lesz, de majd meglátjuk, ha összeszed ez is valami hajszálat.
  • Az oldalára hátra pakolt két button (forward és back) teljesen értelmetlen RSI gyár, ellenben az oldalsó görgővel nagy élmény Final Cutban a timeline-t mozgatni.
  • A scrollwheel megérzi, ha izomból megtolod és átvált racsnis módból szabadonfutóba magától, aztán ha megállítod, akkor meg vissza. Ezt a váltást lehet force-olni a wheel mögé rakott buttonnal, de szerencsére ez utóbbi átállítható egy rakat másik funkcióra (meg is kapta az idáig csak trackpaddel elérhető smart zoomot azonnal).
  • A hüvelykujj alá pozícionált gombon maradt a default “Gesture” mód, amivel workspace-ek között lehet lapozni (hold + LEFT|RIGHT move), illetve Mission Controlt (hold + UP move, vagy egérmozgás nélkül csak klikk) meg App Exposét (hold + DOWN move) lehet indítani.
  • Az akksi a korábbi cserélhető AA helyett beépítetté változott, ugyanúgy micro USB tölti az egér elején. Ha addig kibírja az akksi, amíg a Logitech előáll egy még lapátkezűbb példánnyal, akkor semmi gondom ezzel.
Végül egy korrekt videós review, hogy ne csak egy száraz lista legyen a post: Update #20150720: sajna bármit csinálok, az MX Master csúszik. És a csúszás nem a fasza teflon talp pozitív tulajdonsága, hanem a szar rádiós kommunikációé: az egérkurzor pozícionálása akadozik egy 100 EUR értékű eszköznél, az agyam eldobom! A Logitech saját fóruma egyre jobban telik a dühödt userekkel, akik az idióta, semmit nem csináló, kifárasztós taktikát játszó supportra panaszkodnak. ]]>

1 thought on “Logitech MX Master: NE VEDD MEG

  1. _alesi_

    “késő”: megvettem
    A csúszást mostanra helyrerakhatták, mert én nem érzékelem a dolgot.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *