3D nyomtatás: mire NE költsd a pénzt

Hrvoje Čop írt egy felháborodott posztot a frissen megjelent 3D systems CubePro printerrel kapcsolatban. Itt a videó, amiben promózzák a fent említett nyomtatót: A horvát kolléga részletesen kivesézi, mi a baja a szóban forgó printerrel, én csak elismétlem magyarul, pár screenshottal illusztrálva.

1. Igénytelenség a promo videóban

Nézd meg ezt az összemocskolt nyomtatófejet: not-so-pro-CubePro3 Hogy a francba nem volt képes a gyártó letakarítani a hotendet, mielőtt a videót felvették? Lehet, hogy elég gyorsnak gondolták a timelapse részt ahhoz, hogy a felhasználó ne vegye észre? Miért nincs a hotend oldalán hőszigetelés (btw már ez segítene, hogy ne mocskolja ennyire össze az olvadt nyersanyag)?

2. Ronda nyomtatási hibák

Ronda, nagy eséllyel anyagáramlási problémára visszavezethető hibák a demo printen: not-so-pro-CubePro1 Az újdonságként reklámozott több anyagos nyomtatási technológiájuk lyukat és megfolyást hagy a készterméken: not-so-pro-CubePro2 Mindez a sub $5000 árkategóriában indul. Ezért a pénzért ebben a kategóriában versenyző printerekből nagyjából két darabot kapsz. Nehogy bedőlj nekik!]]>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *