Ilyet ne főzz!

Csodás hajú Miss Dahl baromi jól tolta: a kaja fantasztikusan nézett ki, egy hal addiktnak ez akár perfekt reggeli is lehetne… aztán jöttem én, és tönkretettem az eredeti formájában valószínűleg mesés kreációt. Nézzük, hogy sikerült totálisan elrontani!

Így nem szabad HOWTO

Mindenekelőtt ott indult, hogy a brit fish’n’chips etalon haddock helyett valami mást kellett szereznem. A tegnapi lé nyersanyagából rekviráltam hát harcsát, filéztem, kockáztam. Ha már így elkapott az improvizatív gépszíj, akkor adtam nekik fokhagymát, hadd aludjanak reggelig abban, aztán reggel némi füstölt szalonnán chilivel és újhagymával kisütöttem az egészet: harcsakocka Drága Miss Dahl fantáziáját tovább degradálva egy jó adag vajjal és egy tűzforró serpenyővel meg kilenc nagy tojással rittyentettem kanyargós omlettet (kanyargós omlett = olyan omlett, ami a sok vaj és hő miatt letapadás nélkül “kanyarog” a serpenyőjében), aztán annak a közepe megkapta a lesütött harcsakockákat, majd az egészet összecsuktam a la calzone és lefedve még vártam egy kicsit, hogy mérséklődjön a szaft.

Tanulságok

A tojás sajnos teljesen elnyomja a simulós harcsa amúgy csodás ízét. A lesütött halkockákat önmagában kellett volna inkább betolni az arcba, vagy esetleg visszaengedni őket még időben a tegnapi lébe, mindannak teljes tudatában, hogy a harcsának optimális esetben pörköltben a helye a tányéron, a túrós csusza tetején. Valószínűleg a sokkal karakteresebb ízű haddock (és az általam még kihagyott egyéb Miss Dahl tuningok) helyretették volna ezt a reggelit, de következő alkalommal a bajszos állat inkább borgrácsban végzi, a tojás meg kolbásszal és papaszalonnálval lesz pároztatva, ahogy az errefelé illik.]]>

1 thought on “Ilyet ne főzz!

  1. Nat

    Jó pedig az eredeti, nagyon is! Az egyedüli gond csak az, hogy a maximális variáció, amit ez a recept elvisel az az, hogy a babérlevelt limelevélre cseréled. Próbáld csak ki Miss Dahlt követve!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *