Málnás panini

mikroblogján láttam meg ezt a csemegét: El is készült azonnal – íme a process étvágygerjesztőnek:

Raspberry brie panini from Gabor Penoff on Vimeo.

A klipen ugyan nem látszik, de természetesen az összerakott szenya megy pár percre egy contact grill masinába két oldalról pirulni – ettől lett rajta az a csíkozódás. Nati és eFi pocakfanok javaslatai:
 1. Szerintem a paninit a kenyérszelet külsejére kent vaj teszi naggyá. Ne sajnáld se a jó minőségű vajat, se a rendes kenyeret alóla. Kenyérből talán a semleges fehérek passzolnak a legjobban, de egyszer kipróbálom sok maggal és/vagy rozzsal is biztosan (most mezei bagett volt az alap).
 2. A málna a pirított mandulával überbrutál. Ehhez veszel natúr mandulát (ha szeletben van, az a legjobb, de ha egészben kapsz, akkor majd felvágod te, no worries!), aztán minden extra nélkül beteszed egy kis serpenyőbe és adsz alá kantüzet. Néha megrázogatod egy kicsit. Minél vékonyabb a szelet, annál gyorsabban pirul a mandula. Mikor már szemmel láthatóan megbarnultak a szélek, akkor kész.
 3. A mézet nem szabad belőle sajnálni, mert egyrészt anélkül savanykás a cucc, másrészt az édes hozza elő a málnából az igazán tombolós málnaízt. A méz ne legyen durva karakteres, hadd törhessen elő a málnából az illatbomba!
 4. A brie pont jó sajt ehhez a szenyához: elég semleges ízű és pont annyira olvad csak meg, amennyire feltétlenül kell. Tökéletes krémes kísérője az illatos ízorgiának, amit a ropogós szeletekbe zártál.
Kifejezetten azért csináltam belőle a drága Luciano által kísért mozgó HOWTO-t, hogy lásd, mennyire egyszerű, ám mégis különleges kaja. Próbáld csak ki bátran, nem lehet elrontani!]]>

7 thoughts on “Málnás panini

 1. ifa

  Gabánál én is kiszúrtam, de az elkészítés még várat magára, mert be kell szereznem egy contact grillt (nem csak emiatt). Neked milyen van, vagy mit tanácsolsz mit vegyek?

  Reply
 2. Spleen

  Ha rákattintok a képre, hogy szép nagyba is megcsodálhassam ezt a finomságot, akkor a videó kitakarja.

  Reply
 3. Spleen

  Friefox legújabb stabil verziója, Jobb click, open image in new window az működik tökéletesen, csak a szépen kinagyító scriptet használva, tehát simán rákatt a képre, úgy hozza be hogy a felét kitakarja a beágyazott videó.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *