Home automation a New Tech Meetupon: part 2/2

múltkori “homeaut dióhéjban” előadás után az általunk gyártott rendszer technikai megvalósításának demóját így sikerült összeraknunk szerdán 2*5 percben:

Dataflow from Budapest New Tech Meetup on Vimeo.

Ern0 elképesztő sebességgel beszélt, a dataflow témát szinte esélytelen ebben a formában átadni, mégis megpróbálta. Jól látszott az infoshock hatása az előadás végén: mindössze egy ember kérdezett, mindenki más csak kamillázott ezerrel 🙂 ]]>

4 thoughts on “Home automation a New Tech Meetupon: part 2/2

  1. Ger

    Bár most nem voltam ott az előadásotokon, megnéztem és gratulálok. (Még csak most esett le nekem, hogy valaha a HP VEE programozásakor tulajdonképpen ilyesmi programozást hajtottam végre)
    Már csak az érdekel, hogy a perifériákat hogyan illesztitek? (a bármilyen buszon válasz ezúttal nem elég :-))

    Reply
  2. eFi Post author

    Ger: bármilyen hw eszköz illesztése két lépcsőben valósul meg nálunk: van egy transport és egy protocol driver. Az előbbi komponens régóta kész van, soros alapú kommunikációt csinál natív/emulált soros porton vagy USB-n, illetve ugyanezt teszi IP alapon, ha szükséges.
    A protocol driverek azok a komponensek, amelyeket minden egyes hw architektúrához külön-külön lefejlesztünk.
    Mivel komponenst írni ab ovo felér egy kisebb orgazmussal (=megírod és onnantól láthatatlanul beépült az egészbe, bárkivel bármikor lazán másodpercek alatt kombinálod), a protocol driver megírása az eddigi legmacerásabb esetben sem vett igénybe 20 percnél többet. Jelenleg protocol driverünk van háromféle buszrendszerhez, a jövő héten készül a negyedik, illetve igény szerint bármikor, ha szembejön egy nyitott architektúra és szükségünk van rá.
    Erről beszélünk, amikor azt mondjuk, hogy “bármilyen buszon” 🙂 – remélem segítettem tisztábbá tenni a képet.

    Reply
  3. Pingback: Ha nagy leszek, villanyász leszek? | eFi.blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *