Film: Another Earth

Another Earth Summary: ha megnézed a film előtt a trailert, akkor az alapján majd arra számítasz, hogy a filmben észrevesznek egy másik bolygót a Hold mellett, ami pont olyan mint a Föld és azt hiszed, hogy majd erről szól a film, közben a nagy büdös lóf@szt. Értékelés: ★ ]]>

18 thoughts on “Film: Another Earth

  1. Marci

    Elképzelsz egy dolgot, aztán lepontozod a filmet, mert nem jött be az, ami a fantáziádban élt? User error.. remélem iMDB-re is írsz valami hasonlót, hadd röhögjenek.

  2. edeus

    na most ez mitöl spoileres? nekem a trailer után, ami alapján egy elgondolkoztató filmet várnék, amiben esetleg el sem jut a hösnö a másik földre, csak végigmegy az életén, a hibáin, még inkább csak meghozza a kedvem, hogy megnézzem.

  3. Nat

    Drága trollok welcome egy nyugis blogon! Milyen jó, hogy Józsi kitette a linket, hoztatok egy kis színt ide a kedves és építő kritikával.

  4. Marci

    Miért, a bejegyzésben leírtakat te építő kritikának véled? 🙂 Ajaj..

  5. ifa

    Erre vártam, velős, tömör értékelés, nem kell hosszú elemzéseket végigolvasni. Igen, vagy nem, ez a lényeg.

  6. Udihun

    Szevasz Efi! Mivel hasonlóan gondolkodunk, marhára sajnálom és így nem is hogy negatív a lepel alatti film. Már egy ideje megvan és ma este szerettem volna megtekinteni. A trailer alapján pont ezt gondoltam én is( amit összefoglaltál), de így megkímélem magam 2h elvesztegetésétől. Üdv és minden jót. Udi.

  7. eFi Post author

    Udi: csak hogy tiszta legyen: az egy csillag nem annak szól, hogy mit vártam a trailer alapján a filmtől vs mit kaptam _helyette_, hanem hogy egyébként mennyire találtam jónak in general. Ha ebből a stílusból mondjuk a Seven Pounds jött volna szembe, szívesen adtam volna neki sok jót. Summa summarum, ezt tényleg ne nézd meg, de ha ilyen marcangolós kellene egyszer és nem láttad még a Seven Pounds-t, akkor az kötelező darab.

  8. Levi

    Mivel a film magyarul még csak a napokban fog kijönni nem sok mindent találtam róla, pedig már többször megnéztem angolul és mindazok alapján nagyon kíváncsi voltam mit írnak mások, így találtam ide…
    Namostmár, először is -amit írtál az nem hogy a kritika fogalmába nem esik bele de még a “gyors szösszenet” kis tálkájában is elvész, ez semmi, tehát aki ez és a pontszám alapján ítél meg előre egy filmet azt csak sajnálni tudom…! Másodszor is -azért őszintén szólva nem lepett meg a film (enyhén szólva) lefikázása, komolyan, akármennyire is tetszett nekem nem vagyok meglepve. Sok ember van aki, hogyismondjam, nem tud a sorok közt olvasni vagyis jelen esetben nem látja a filmet a képkockáktól, vagggy nos nemt’ok jobban fogalmazni, egész egyszerűen nem veszi be a gyomra a hasonló típusú nyers és mély filmeket. Viszont sok ember van aki pedig épp ellenkezőleg -szereti az ilyen egyedi alkotásokat! Nekik biztosan tetszeni fog. Szerintem az egyik legeredetibb és legjobb film a kategóriájában!
    Egyszóval, nagyon remélem hogy nem lesz sok olyan ember (mint ahogy azt az egyik hozzászólásban láttam) aki mindössze három semmitmondó sor és egy csillag miatt marad le erről az alkotásról…

  9. eFi Post author

    Levi: ízlések és pofonok. Én nem érzem úgy, hogy tisztem lenne minősíteni bárki véleményét is, így nem is teszem. Másrészt úgy gondolom, hogy a véleményalkotás szabad _és_ egyben nagyon szubjektív dolog. Neked tetszett, örülök neki. Több ismerősöm van, akinek szintén nagyon tetszik az alkotás, ezzel sincs baj, sőt! Ettől én még viszolygok az Another Earth című filmtől és kinyilvánítom a nemtetszésemet.
    Végül ha megengedsz egy tanácsot: tedd a jövőben is ugyanezt és ne az eFi.blog filmkritikái alapján válassz megnéznivalót – nem feltétlenül azért, mert esetleg nem egyezik az ízlésünk. Tovább megyek: sose egy filmkritika ültessen le egy mozi elé!

  10. Levi

    eFi, teljesen igazad van- ízlések és pofonok.
    Valójában.. abban is igazad van hogy nem tiszted minősíteni mások véleményét, tehát nekem sem… Szóval ne értsd félre amit az előbb írtam, nem a véleményed minősítése volt, bár igaz nagyon közel állt hozzá. 😛 Amit írtam az a saját véleményem volt + tanács másoknak + maga a Te véleményed *mint filmkritika* minősítése -azért gondolom abban egyet értünk hogy ahhoz az a három sor elég kevés, mindazonáltal tiszteletben tartom a véleményed minthogy nem tetszett, sőt viszolyogsz tőle…! (XD)
    Ízlések és pofonok.
    A tanácsot kössz, azért érdekelni szoktak a filmkritikák -épp ezért tévedtem ide és nem bírtam megállni hogy ne írjak- és ha valami nagyon kétes akkor bizony lehet hogy pár kritika, leírás és a bemutató alapján döntök.

  11. Greghope


    Hát nem tudom, ha valaki megnézi ezt az előzetest és arra számít, hogy egy sci-fi filmet fog majd látni, az megérdemli, hogy ne nézze meg ezt a filmet. Én kérek elnézést a terminológiáért, de mekkora bal**szság (általánosságban értem) hogy egy ilyen trailer megnézése után az ember egy Star Wars-ra, vagy egy Avatarra számít? Ez kb olyan szintű, mintha megnézném a Schwarzenegger féle Predátor előzetesét és egy családi vígjátékot várnék, vagy nem tudom, a Toy Story előzetesének megnézése után, mivel vannak benne élő játékok egy horror filmet várnék.
    Az another Earth, hogy erről is essen egy kis szó, szerintem egy zseniális film, idén eddig a leghatásosabb és legmagávalragadóbb filmes alkotás, amit láttam. Szerintem sokat merít Lars von Trier Melankólia című filmjéből is, valamint pedzegeti a Mr. Nobodyban felvetett alapkérdést, miszerint “mi van, ha máshogy történik?” a film történeti szála nagyon erős, és remekül van megoldva, ahogyan egyre több és több információt tudunk meg a Föld 2-ről, ahogyan párhuzamosan folyamatosan jelen van a Föld 2 (rádióban, tv-ben, újságban, interneten), mindenki róla beszél.
    A változtatás lehetőségét hozza el a másik Föld, és egyben ez is okozza a film fő drámájának történetét is. A film sok kérdést vet fel, például az egyik legfontosabb kérdés, mit tennénk, ha találkozhatnánk önmagunkkal, mit mondanánk, mit tennénk, talán jobb, mint mi, de mi van, ha rosszabb, a másik énem, vajon elkövette már azokat a hibákat, amelyeket én elkövettem? A másik Föld egy jelkép, egy szimbólum, a két főszereplőnek mindenképpen a megváltás szimbóluma. Szerintem a Föld 2 jelenléte a bűnök megtestesülését is jelenti, valamint rávilágít bennünket, mennyire nem vagyunk egyedül.
    Most abbahagyom az írást, mert sosem tudnám befejezni, meg még én sem értem teljesen a filmet, biztosan meg kell még nézem párszor (igen ezt a filmet többször kell megnézni, fel kell tudni dolgozni).

  12. Tibor

    Hat megneztem a trailert, utana kineztem az ablakon es nem latok egy Fold kinezetu bolygot az egen. Tehat ez alapjan, mivel a trailer visszateroen mutogatja a Foldrol lathato masik Foldet, es mivel a valo eletben en ezt nem latom, tehat ez alapjan remelem jogos az elvaras, hogy valami tudomanyos-fantasztikus film (magyarul sci-fi) kovetkezzen.
    Mert ugyebar a Schindler listajanak az elozeteseben sincsenek csocsospicsas csajok. Mert az a film masrol szol.

  13. eFi Post author

    Greghope: neked is leírom, még egyszer, szépen, érthetően: én nem tartalak téged és mást sem balfasznak azért, mert az én csalódásommal szemben neked tetszett a film / ezt vártad / mást gondoltál róla, mint én / et cetera. Sőt mi több, ahogy azt már Levinek is elmagyaráztam egy hónappal ezelőtt, örülök neki. A vélemény szabad, a világ meg ettől kerek (vagy lapos és teknősök cipelik a hátukon, már nem emlékszem). Nézd meg még sokszor, ha szeretnéd – én nem teszem, mert mint mondtam, baromi nagyot csalódtam és nem áll szándékomban újraértékelni.
    Tibor: végignézhetnénk egyesével a trailernek mind a 3266 frame-jét és le lehetne szépen statisztikázni, hogy hány képkocka utal arra, hogy ebből most akkor egy baromi jó sztorinak ígérkező science fiction lesz (amilyet én személy szerint imádok) és hány sejteti azt a történetet, amit valójában az alkotók kerekítettek ebből a pazar témából. De ne tegyük, ennyit nem ér. Remélem egyszer rátalál egy sci-fi related producer/rendező/akárki, meglátja a dupla Föld bolygó ötletben a gyöngyszemet és csinálnak belőle egy olyan mozit is, amit majd én is szívesen megnézek.

Comments are closed.